Gătește Salată de quinoa cu mazăre și mentă
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 1 cană de quinoa
- 1 cană de mazăre verde(proaspătă sau congelată)
- apă + sare pentru fierbere
- 1/4 cană de frunze de mentă(proaspete, tocate)
- Pentru dressing:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Mai întâi vom fierbe quinoa și mazărea, separat. Apoi vom prepara dressingul și vom toca mărunt frunzele de mentă.
Preparare quinoa
Punem quinoa într-o sită fină și o clătim bine sub jet de apă rece.
Într-o cratiță așezată la foc de intensitate medie adăugăm 2 căni de apă și quinoa. Aducem la fierbere, apoi reducem intensitatea focului. Acoperim cratița și lăsăm quinoa să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute sau până când apa este absorbită și quinoa este moale.
Oprim focul și lăsăm quinoa să se răcească.
Preparare mazăre
Mazărea proaspătă, se fierbe într-o cratiță cu apă sărată timp de 2-3 minute, până devine fragedă. Apoi o scurgem și o clătim cu apă rece pentru a opri procesul termic, dar și pentru ca mazărea să-și păstreze culoarea verde.
Dacă folosești mazăre congelată, urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru a o găti.
Preparare dressing pentru salată de quinoa cu mazăre și mentă
Într-un bol mic, amestecăm uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul. Adăugăm și frunze de mentă tocate mărunt. Opțional, pe acestea le putem mărunți în mojar, apoi le adăugăm peste amestecul de ulei cu suc de lămâie, pentru a-l aromatiza.
Când avem toate ingredientele pregătite le combinăm într-un bol mai mare, și le amestecăm.
Servim salata imediat sau o putem păstra la frigider acoperită cu folie de prospețime, pentru a se răci suplimentar.
Spor și poftă bună!
COMENTARII