Salate

Salată de varză în straturi cu țelină și morcov

Pentru pachetul de la serviciu, sau pentru a fi servită mai târziu, este perfectă această Salată de varză în straturi cu țelină și morcov, asamblată la borcan.

Ne plac mult salatele asamblate la borcan, în straturi frumos colorate și delicios asortate. Sunt așa, de efect, parcă le mâncăm mai cu poftă.

De data aceasta am combinat varza albă cu varza roșie și le-am intercalat cu un amestec de țelină și morcovi.

Am preparat și două tipuri de dressing pentru gusturi deosebite.

Ne-am jucat puțin cu ingredientele și a ieșit ceva bun.

Mai găsiți pe blog și:

Rețetă de Salată Tabbouleh de quinoa la borcan

Rețeta de Salată de țelină cu morcov și maioneză

Rețetă de Salată de varză cu morcovi și sfeclă roșie

Foarte bună a fost salata servită a doua zi. Ingredientele s-au hidratat cu dressingurile respective, iar gusturile s-au întrepătruns perfect.

Salata de varză în straturi cu țelină și morcov este perfectă lângă orice friptură, sau orice garnitură.

Eu o prefer simplă, servită la primele ore ale dimineții, pentru porția zilnică de vitamine.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel.  Acolo veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Gătește Salată de varză în straturi cu țelină și morcov

Timp de preparare

40 min

Salată de varză în straturi cu țelină și morcov

Ingrediente

  • 1 varză albă
  • 1 varză roșie
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 morcov
  • 1 legătură de mărar
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare și piper
  • 2 linguri oțet de mere cu miere
  • 2 linguri suc de mere, natural
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare

Tocăm varza albă fideluță și o frecăm cu puțină sare și piper. O lăsăm la odihnit 10 minute până se formează suc, apoi scurgem varza și păstrăm sucul.

Tocăm mărarul și îl amestecăm cu varza.

Sucul de la varză îl amestecăm cu o lingură de ulei și zeamă de lămâie, după gust. Amestecăm varza cu acest dressing și o lăsăm din nou la odihnit până pregătim restul ingredientelor.

Tocăm varza roșie fideluță și o frecăm cu puțină sare și piper. O lăsăm așa la odihnit tot 10 minute, apoi o scurgem, iar sucul îl amestecăm cu oțet de mere cu miere, după gust. La fel ca anterior, amestecăm varza roșie cu acest dressing și o lăsăm la odihnit.

Curățăm țelina și morcovul și le dăm pe răzătoarea mare. Presărăm puțină sare, fără piper de data aceasta, apoi adăugăm sucul de mere. Lăsăm și salata de țelină cu morcov la odihnit câteva minute, apoi trecem la asamblat salată de varză în straturi cu țelină și morcov, la borcane.

Recomandat este să așezăm salata de varză roșie la baza borcanelor, apoi celelalte straturi de salată, pentru a nu le influența culoarea.

Este delicioasă, este fresh, iar gusturile se combină armonios!

Să vă fie de folos!

Pentru a vedea și rețeta în imagini, accesați galeria foto de mai sus!