Salată Tabbouleh de quinoa la borcan

Salată Tabbouleh de quinoa la borcan

30 min

simplu

2 portii

Pentru pachetul de la serviciu, am pregătit, de data aceasta, o rețetă de Salată Tabbouleh de quinoa la borcan. Este gustoasă, este sățioașă și este fresh, se păstrează tare bine la rece, așa asamblată la borcan.

Rețeta de salată tabbouleh, este o rețetă din bucătăria libaneză, pe bază de bulgur cu mult pătrunjel verde, ceapă verde și roșii.

Dar, în lipsa bulgurului, merge la fel de bine și cu quinoa, sau cușcuș, că doar rețetele se reinventează  în funcție de ingredientele de care dispunem.

Vă mai recomand de pe blog și Rețeta Salată de bugur și quinoa dar și Rețeta Salată verde cu legume şi cuscus!

Ingrediente

  • 100 gr quinoa albă
  • 500 ml apă
  • sare, după gust
  • 150 gr roșii cherry
  • 1-2 castraveți
  • 2-3 ridichi roșii( opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • câteva frunze de mentă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid preparăm Rețeta Salată Tabbouleh de quinoa la borcan!

Mai întâi clătim bine quinoa în 2-3 ape reci, apoi o scurgem și o fierbem în apă clocotită cu puțină sare, pentru 10-15 minute.

Quinoa se va hidrata și va absorbi toată apa. O lăsăm să se răcească, acoperind vasul cu un capac, pentru a-i permite să se hidrateze și mai mult.

Sau, o putem fierbe în și mai multă apă, apoi o lăsăm la scurs într-o sită, astfel boabele se vor separa frumos.

Cât timp se răcește quinoa, pregătim salata de legume și dressingul.

Spălăm bine legumele și le feliem subțire. Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm mărunt, împreună cu frunzele de mentă.

Amestecăm toate aceste ingrediente într-o salatieră.

Amestecăm uleiul de măsline cu zeamă de lămâie și puțină sare și adăugăm acest dressing peste ingredientele din salatieră.

Când quinoa este bine răcită, o amestecăm cu salata de legume și verdeață.

Umplem borcanele, închidem capacele și păstrăm salata la frigider pentru a o lua la pachet a doua zi.

Quinoa este foarte sățioasă și hrănitoare, iar combinată cu legume și multă vedeață, vom avea o salată bogată ce poate ține loc de orice masă.

Să vă fie de folos!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare