Gătește Sos de roșii pentru paste și pizza
Timp de preparare
120 min
Porții
6
Ingrediente
- 3 kg roșii de grădină
- 1,5 kg roșii cherry
- 3 cepe mari
- 4-5 căței de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- 5-6 crenguțe de busuioc
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță de boia dulce
- 1/2 linguriță de boia iute
Mod de preparare
Trecem roșiile cherry prin separatorul de semințe, după ce le spălăm bine și le scurgem. Roșiile mari de grădină le decojim și le tocăm în cuburi.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată mărunt, împreună ci 2-3 căței de usturoi tocați rondele. Nu lăsăm ceapa să se prăjească, doar să se pătrundă puțin, apoi adăugăm sucul de roșii cherry și roșiile cuburi. Din acest moment fierbem sosul de roșii până când scade sub jumătate și devine consistent.
Adăugăm pe parcursul fierberii crenguța de cimbru, pe care o vom îndepărta la final. Adăugăm și condimentele, iar spre final de fierbere, adăugăm frunze de busuioc rupte mărunt și 1-2 căței de usturoi răzuiți.
Sterilizăm borcanele și punem sosul de roșii fierbinte, în borcanele fierbinți. Închidem bine capacele borcanelor și lăsăm borcanele în cuptorul cald, cu focul stins, până se răcesc.
Le etichetăm și le punem în cămară pentru mai târziu.
Să vă fie de folos!
COMENTARII