Gătește Spaghete cu pesto de leurdă și parmezan
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 400 gr spaghete
- apă și sare pentru fiert
- Pentru sos pesto de leurdă:
- 2 legături de leurdă
- 3 frunze de busuioc verde
- 25 gr semințe de pin
- 25 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
- 500 gr parmezan răzuit.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea spaghetelor pe care le fierbem în mod clasic în multă apă cu sare, pentru 12-15 minute. În acest interval de timp pregătim sosul pesto de leurdă.
Spălăm frunzele de leurdă și pe cele de busuioc, le scurgem și le punem pe un tocător. Le tocăm mai mărunt și le adăugăm în interiorul mojarului. Adăugăm puțină sare și puțin piper și pisăm bine ingredientele din mojar până când se formează o pastă suculentă. Adăugăm frunzele de leurdă și de busuioc eșalonat în mojar pentru a le putea pisa foarte bine.
Adăugăm semințele de pin pisate sau măcinate și începem să turnăm în fir subțire din ulei, în timp ce amestecăm intens ca la maioneză. Când obținem o pastă verde, omogenă adăugăm treptat și suc de lămâie. La final, adăugăm parmezanul răzuit fin și omogenizăm bine sosul pesto de leurdă cu parmezan.
Scurgem spaghetele după fierbere și le amestecăm cu sosul pesto de leurdă.
Le servim simple, calde sau reci.
Spor și poftă bună!
COMENTARII