Rețete de bază

Pesto cu sfeclă roșie și nuci

Pentru că ne plac sosurile pesto, căutăm să le preparăm în cât mai multe combinații, pentru gusturi delicioase și culori spectaculoase. Una dintre rețete pe care v-o recomandăm este rețeta de pesto cu sfeclă roșie și nuci.

Sfecla roșie aduce un plus de gust preparatelor, dar cucerește prin culoarea spectaculoasă. Nu ezităm să o folosim în diferite rețete de  salate, de aperitive sau chiar de deserturi. Colorează plăcut compozițiile și nu mai avem nevoie de coloranți artificiali.

Un exemplu de desert cu sfeclă roșie îl puteți descoperi la rețeta de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Au fost preparate special pentru Valentine’s Day și repetate de  Dragobete sau chiar de 1 Martie pentru a le dărui drept mărțișor.

Iar din categoria rețetelor sărate, puteți încerca de pe blog rețeta de clătite cu sfeclă roșie și guacamole. Este o rețetă de aperitiv delicios și frumos colorat. Merită preparată și pentru un platou cu aperitive festive.

Ce conține rețeta de pesto cu sfeclă roșie și nuci

Rețeta de pesto colorat cu sfeclă roșie se prepară în modul clasic, cu busuioc. Se adaugă sfeclă roșie coaptă sau fiartă și nuci măcinate. Este o rețetă simplă, dar are un gust deosebit. Sosul rezultat îl putem folosi la micul dejun, servit pe felii de pâine. Îl mai putem folosi ca dressing în salate dar și ca sos pentru paste.

Și tot din categoria rețetelor cu sfeclă roșie mai puteți încerca de pe blog rețeta de sandvișuri tradiționale rusești cu sfeclă roșie și hering afumat. Este o rețetă simplă, cu ingrediente puține, perfectă pentru mic dejunuri, gustări sau pentru platoul cu aperitive festive.

Iar dacă vă plac sosurile pesto, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă plac preparatele cu leurdă adăugată, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pesto cu sfeclă roșie și nuci.

Pesto cu sfeclă roșie și nuci în bol și pe felie de pâine, alături de un bol cu nuci și două căpățâni de usturoi

Gătește Pesto cu sfeclă roșie și nuci

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

20

Bol cu pastă de sfeclă roșie și două felii de pâine cu pastă

Ingrediente

  • 50 gr frunze proaspete de busuioc
  • 3 căței de usturoi
  • 50 gr nuci măcinate
  • 200 gr sfeclă coaptă și răzuită
  • 100 ml ulei extravirgin de măsline
  • sare după gust.

Mod de preparare

Într-un mojar sau într-un bol de ceramică, zdrobim cățeii de usturoi presărați cu sare grunjoasă. Cand s-au transformat în pastă, începem să adăugăm frunzele de busuioc și le pisăm bine până când le transformăm și pe acestea în pastă.

Adăugăm nucile măcinate și le amestecăm bine cu pasta de busuioc și usturoi. Apoi adăugăm câte puțin ulei de măsline, în timp ce amestecăm ca la maioneză.

La final, adăugăm sfecla roșie coaptă și răzuită sau fiartă, dar scursă bine de lichid. Adăugăm câte puțină sfeclă, amestecăm și gustăm. Ne oprim din a adăuga atunci când ne place gustul obținut.

Potrivim cu sare gustul sosului pesto cu sfeclă roșie și nuci și punem sosul în borcane. Îl putem păstra la frigider până la 2 săptămâni. Însă după ce desfacem borcanul, va trebui să îl consumăm în trei zile.

Indicat ar fi să depozităm sosul în borcane cât mai mici, pentru a consuma odată cantitatea respectivă.

Spor și poftă bună!