Gătește Spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan
Timp de preparare
20
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- Pentru prepararea dovleceilor:
- 2 dovlecei verzi, micuți
- sare pentru deshidratat
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc
- sare și piper
- Pentru roșiile coapte:
- 500 gr roșii cherry
- 3 căței de usturoi
- 3-4 crenguțe de cimbru
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare
- oregano uscat
- Pentru servit:
- 100 gr parmezan răzuit
- frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare
Începem cu preparare roșiilor coapte
Spălăm bine roșiile cherry, dar cu atenție, fără la le îndepărta de pe crenguțe. Le lăsăm la scurs, sau le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.
Așezăm roșiile într-o tavă de cuptor și le stropim cu ulei de măsline. Presărăm sare, piper și oregano uscat peste ele. Mai punem în tavă printre roșii căței de usturoi, necurățați și crenguțele de cimbru. Punem tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 15 minute.
După coacere, curățăm roșiile și le strivim împreună cu usturoiul copt, curățat și acesta.
Preparăm dovleceii sub formă de spaghete
Spălăm bine dovleceii și cu ajutorul unui dispozitiv special îi transformăm în spirale. Presărăm sare peste acestea, le amestecăm ușor pentru a nu le rupe și le lăsăm la deshidratat pentru 10 minute.
Într-o tigaie mai mare punem uleiul de măsline la încins. Adăugă usturoiul curățat și feliat și frunzele de busuioc tocate mărunt. Amestecăm aceste ingrediente în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Vom avea astfel un ulei foarte aromatizat. Trecem uleiul printr-o sită și îl punem din nou în tigaie.
Adăugăm spaghetele de dovlecei și le amestecăm ușor prin aruncare sau prin agitarea tigăii.
Servim delicioasele spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan răzuit, decorate cu frunze proaspete de busuioc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII