Paste / Orez

Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei

Pentru că adorăm dovleceii în preparate ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. Este o rețetă simplă așa cum sunt majoritatea rețetelor cu dovlecei.

Totul constă în transformarea dovleceilor în fâșii lungi precum spaghetele, sau, de ce nu, tagliatellele. Și mai avem puțin de lucru la modelarea cupcakes în formele de copt.

Am mai prezentat anterior o rețetă foarte simplă de spaghete de dovlecei la tigaie. De mare succes a fost și am repetat-o foarte des.

Foarte des am repetat și cea mai simplă salată de dovlecei cu usturoi.

Dovleceii sunt legumele din care poți prepara aproape orice. Putem prepara salată, aperitive, mâncăruri scăzute, supe și ciorbe, dar îi poți include și în aluaturi. Putem prepara și compot din dovlecei, dar îi putem și mura în oțet sau în sos de roșii.

În plus, dovleceii sunt foarte accesibili, îi găsim pe tarabele piețelor în orice sezon. Însă vara, dovleceii de grădină sunt cei mai gustoși.

Cum se prepară rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei

Pentru rețeta de față, nu avem de făcut decât să fierbem pastele și să călim dovleceii în tigaia cu unt și puțin usturoi. Apoi le unim în forme de cupcakes cu un aluat ca de clătite. Adăugăm și câteva roșii cherry pentru un plus de gust și culoare și obținem o gustare delicioasă și sățioasă. Merg servite atât calde cât și reci, dar pot constitui și baza pachetului pentru pauza de masă de la serviciu.

Dacă mai doriți să încercați astfel de preparate cu dovlecel, sau cu paste, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei.

Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei în tava de copt

Gătește Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei

Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei în tava de copt

Ingrediente

  • Pentru prepararea dovleceilor și pastelor:
  • 1-2 dovlecei verzi( zucchini)
  • 200 gr tagliatelle
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță cu ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • puțin cimbrișor proaspăt
  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 150 gr făină
  • sare și piper
  • câteva roșii cherry micuțe
  • puțin unt și făină pentru formele de copt

Mod de preparare

Începem cu pregătirea dovleceilor și a tagliatellelor.

Tagliatellele le fierbem în apă cu sare, ca pentru rețetele clasice de paste.

Cum pregătim dovleceii

Spălăm bine dovleceii și cu ajutorul unui dispozitiv special, îi transformăm în fâșii asemănătoare cu tagliatellele. Presărăm sare peste acestea și le lăsăm câteva minute să se deshidrateze. Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul format. Există curățătoare de legume cu lamele mai mari și mai distante cu ajutorul cărora putem realiza fâșii din legume.

Punem untul la topit într-o tigaie încăpătoare unsă cu ulei de măsline. Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de floarea soarelui fiind necesar pentru a nu se arde untul.

Adăugăm doi căței de usturoi curățați și striviți și îi călim pentru 5-6 minute, pentru a aromatiza untul. Îndepărtăm usturoiul și adăugăm fâșiile de dovlecei.  Le amestecăm ușor în untul topit pentru 1 minut. Presărăm și frunze de cimbrișor pentru un plus de aromă.

Adăugăm tagliatellele scurse și le amestecăm cu mare atenție printre fâșiile de dovlecei.

Lăsăm ingredientele să se tempereze și ne ocupăm de aluat și de pregătit formele de copt.

Cum preparăm aluatul și formăm delicioasele cupcakes cu tagliatelle și dovlecei

Pentru aluat, procedăm ca la rețeta de clătite. Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm laptele și făina.

Ungem cu unt formele de brioșe și presărăm făină. Cu o furculiță rulăm tagliatelle cu fâșii de dovlecei și transferăm rulourile în formele de copt.

Adăugăm și jumătăți de roșii cherry și presărăm puțin cimbrișor.

Turnăm câte puțin din aluat în fiecare formă de cupcake.

Punem tava la cuptor și coacem minunatele cupcakes cu tagliatelle și dovlecei pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Le savurăm fie calde, fie reci, alături de legume proaspete, sau cu un sos delicios de roșii.

Spor și poftă bună!