Garnituri / Legume

Spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan

Din seria rețetelor de preparate simple pe bază de dovlecei, azi avem pentru voi o rețetă de spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan.

Este o rețetă simplă cu puține ingrediente ce se prepară într-un timp scurt. Important este să dispuneți de un dispozitiv de creat spirale din dovlecei. Există foarte multe astfel de dispozitive în comerț. Unele electrice, altele mecanice, dar există și curățătoare de legume cu care puteți crea aceste spirale tip spaghete.

V-am mai prezentat anterior și rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie. Foarte mare succes a avut și s-a cerut repetată de multe ori.

Ne plac astfel de rețete rapide, mai ales vara, când nu dorim să stăm prea mult timp pe lângă aragaz. Iar dovlecelul îl considerăm leguma vedetă a verii. Rețetele cu dovlecel sunt atât de versatile încât poți face mii și mii de combinații.

O altă rețetă cu dovlecel simplă și ușoară de pe blog este rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. De mare efect sunt aceste cupcakes! Sunt gustoase atât calde cât și reci.

Cum se prepară rețeta de spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan

Pentru rețeta de față avem de preparat dovleceii ușor la tigaie cu puțin usturoi. Și mai avem de copt roșiile pentru o perioadă scurtă de timp. Durata de preparare este scurtă pentru ambele ingrediente.  Apoi le servim împreună cu parmezan răzuit pe deasupra. Adăugăm și câteva frunze de busuioc pentru un plus de aromă și o pată de culoare.

Este un preparat ușor, de vară, pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete simple și ușoare, pe bază de legume.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan.

Bol cu Spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan alături de roșii proaspete, un bol cu salată verde și recipiente cu condimente

Gătește Spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan

Timp de preparare

20

Nivel

ușor

Porții

4

Porție de spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan

Ingrediente

  • Pentru prepararea dovleceilor:
  • 2 dovlecei verzi, micuți
  • sare pentru deshidratat
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc
  • sare și piper
  • Pentru roșiile coapte:
  • 500 gr roșii cherry
  • 3 căței de usturoi
  • 3-4 crenguțe de cimbru
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • oregano uscat
  • Pentru servit:
  • 100 gr parmezan răzuit
  • frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

Începem cu preparare roșiilor coapte

Spălăm bine roșiile cherry, dar cu atenție, fără la le îndepărta de pe crenguțe. Le lăsăm la scurs, sau le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Așezăm roșiile într-o tavă de cuptor și le stropim cu ulei de măsline. Presărăm sare, piper și oregano uscat peste ele. Mai punem în tavă printre roșii căței de usturoi, necurățați și crenguțele de cimbru. Punem tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 15 minute.

După coacere, curățăm roșiile și le strivim împreună cu usturoiul copt, curățat și acesta.

Preparăm dovleceii sub formă de spaghete

Spălăm bine dovleceii și cu ajutorul unui dispozitiv special îi transformăm în spirale.  Presărăm sare peste acestea, le amestecăm ușor pentru a nu le rupe și le lăsăm la deshidratat pentru 10 minute.

Într-o tigaie mai mare punem uleiul de măsline la încins. Adăugă usturoiul curățat și feliat și frunzele de busuioc tocate mărunt. Amestecăm aceste ingrediente în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Vom avea astfel un ulei foarte aromatizat. Trecem uleiul printr-o sită și îl punem din nou în tigaie.

Adăugăm spaghetele de dovlecei și le amestecăm ușor prin aruncare sau prin agitarea tigăii.

Servim delicioasele spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan răzuit, decorate cu frunze proaspete de busuioc.

Spor și poftă bună!