Rețete de post

Supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos

Ne plac supele creme și le preparăm în diferite combinații destul de des, mai ales în sezonul rece. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos. Este foarte gustoasă și cremoasă. Iar servită cu crutoane este și foarte consistentă.

Ciupercile champignon sunt cele mai accesibile și se găsesc pe piață pe tot parcursul anului. Ne place să le preparăm în diferite moduri: trase la tigaie, sub formă de supe creme, tocănițe, salate sau incluse în zacuscă.

Vedeți aici rețeta de zacuscă de vinete cu ciuperci champignon. Este preferata noastră și o preparăm an de an.

Iar dintre rețetele cele mai simple cu ciuperci de pe blog vă recomand rețeta de ciuperci cu usturoi și mămăliguță. Este o rețetă preparată pentru perioadele de post, dar merită preparată și cu unt.

Și tot din categoria rețetelor de post cu ciuperci vă mai recomand să încercați rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre. Are o combinație interesantă de ingrediente, toate gustoase și consistente.

Cum se prepară rețeta de supă cremă de ciuperci brune

Pentru prepararea supei creme din rețeta de față, procedăm asemănător ca la rețeta clasică de supă cremă de ciuperci, dar înlocuim smântâna cu lapte de cocos. Supa iese la fel de cremoasă, dar mai aromată. Și este mai colorată de la ciupercile brune și parcă mai gustoasă.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu ciuperci de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de ciuperci brune.

Două boluri negre cu supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos, alături de două linguri și un bol cu crutoane

Gătește Supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Supă din ciuperci în vas maro, garnisită cu felii de ciuperci și verdeață

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon brune
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 500 ml supă de legume
  • 30 gr amidon din porumb, sau făină
  • 400 ml de lapte de cocos
  • puțin busuioc uscat
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Le sotăm timp de 5 minute într-o tigaie wok cu ulei, la foc mediu. Presărăm puțină sare și amestecăm intens pentru a nu se arde.

Curățăm ciupercile de impurități și le ștergem cu prosoape de hârtie umezite. Nu le spălăm sub jet de apă, pentru a nu pătrunde apa în interiorul lor.

Porționăm ciupercile în felii mai grosiere și le adăugăm peste ceapa și usturoiul din tigaie. Adăugăm și busuiocul uscat și amestecăm intens pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm supa de legume. Acoperim tigaia cu un capac și fierbem supa de ciuperci brune pentru aproximativ 15 minute. Supa de legume se poate înlocui cu apă.

În ultimele 5 minute de fierbere, adăugăm laptele de cocos.

Într-un bol, amestecăm amidonul de porumb cu aproximativ 50 ml de apă rece. Turnăm acest amestec în supă amestecând energic pentru omogenizare. Dacă nu avem amidon, putem adăuga făină.

Pasăm ciupercile cu ajutorul unui blender și dacă dorim supa cremă mai fină și cremoasă, o trecem prin sită. Mai fierbem supa pasată pentru 1-2 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper. Consistența supei va fi ușor cursivă. Servim delicioasa supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos caldă, decorată cu pătrunjel verde și felii de ciuperci trase la tigaie.

Câteva crutoane adăugate vor oferi supei un plus de gust și consistență.

Spor și poftă bună!