Gătește Supă cremă de praz cu parmezan
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 fir mare de praz
- 1 ceapă albă
- 1 morcov
- 1 tijă de țelină apio
- 4 căței de usturoi
- 4-5 frunze de busuioc
- sare și piper, după gust
- puțină pudră de nucșoară
- 30 ml ulei de măsline
- 25 gr unt
- 50 gr parmezan
- 2 litri de supă de legume
- 100 ml smântână lichidă
Mod de preparare
Mai întâi curățăm toate legumele și le tocăm mărunt. Doi căței de usturoi îi tocăm rondele, iar doi îi păstrăm pentru finalul de preparare a supei.
Punem o oală cu uleiul de măsline la încins și adăugăm untul. Lăsăm untul să se topească, apoi adăugăm legumele tocate mărunt. Amestecăm bine legumele prin grăsimea topită, până când se degaje toate aromele.
Apoi turnăm supa de legume și lăsăm legumele la fiert aproximativ 20-30 de minute.
După ce toate legumele sunt bine fierte, le procesăm cu ajutorul blenderului până obținem o compoziție cremoasă, dar ușor fluidă. Adăugăm și frunzele de busuioc, smântâna lichidă, sare, piper și nucșoară, pudră.
La final, adăugăm cei doi căței de usturoi păstrați, răzuiți. Mai fierbem supa cremă de praz pentru 5-6 minute.
După stingerea focului adăugăm parmezanul răzuit fin și amestecăm supa.
Servim delicioasa supă cremă de praz cu parmezan caldă, cu crutoane aromate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII