Ciorbe / Supe

Supă cremă de praz cu parmezan

Pentru că supele cremă sunt preferatele noastre, a sosit timpul să ne răsfățăm cu o delicioasă supă cremă de praz cu parmezan.

Este de fapt o supă cremă din mai multe legume, dar prazul predomină și a influențat gustul supei. Ne plac rețetele de supe și ne place să combinăm ingredientele atunci când le preparăm. Sunt foarte gustoase și foarte consistente, mai ales dacă sunt servite cu crutoane aromate.

Vedeți aici o rețetă de crutoane rapide, pe care o preparăm pentru supe creme. De multe ori mai servim supele cremă și cu felii de pâine prăjită, tartinate cu diferite creme.

O rețetă de supă cremă mult îndrăgită de pe blog este rețeta de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane. Pe aceasta o preparăm foarte des în sezonul rece. Este perfectă pentru a ține la departe virozele respiratorii și răceala.

Iar vara, cel mai des preparăm rețeta de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Are gust dulce-acrișor și ușor picant, este alegerea perfectă pentru o masă de prânz gustoasă.

Ce conține rețeta de supă cremă de praz cu parmezan

 

Pe lângă praz și parmezan, ingredientele principale, mai adăugăm în supa cremă și ceapă, usturoi, morcov, dar și o tijă de țelină apio.

Nu lipsește nici smântâna lichidă, iar și ca grăsime folosim uleiul de măsline. Pe lângă crutoane, uneori mai preparăm și chipsuri de bacon, dacă dorim și puțină carne.

Iar ca plante aromate, folosim cel mai des busuiocul.

Dacă și voi adorați supele cremă vă invit pe blog să descoperiți mai multe astfel de rețete. Le găsiți în secțiunea ”Ciorbe/Supe”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de praz cu parmezan.

Bol cu supă cremă de praz cu parmezan și crutoane și lingură de lemn

Gătește Supă cremă de praz cu parmezan

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

8

Bol cu supă cremă de praz cu parmezan și crutoane

Ingrediente

  • 1 fir mare de praz
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 tijă de țelină apio
  • 4 căței de usturoi
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare și piper, după gust
  • puțină pudră de nucșoară
  • 30 ml ulei de măsline
  • 25 gr unt
  • 50 gr parmezan
  • 2 litri de supă de legume
  • 100 ml smântână lichidă

 

Mod de preparare

Mai întâi curățăm toate legumele și le tocăm mărunt. Doi căței  de usturoi îi tocăm rondele, iar doi îi păstrăm pentru finalul de preparare a supei.

Punem o oală cu uleiul de măsline la încins și adăugăm untul. Lăsăm untul să se topească, apoi adăugăm legumele tocate mărunt. Amestecăm bine legumele prin grăsimea topită, până când se degaje toate aromele.

Apoi turnăm supa de legume și lăsăm legumele la fiert aproximativ 20-30 de minute.

După ce toate legumele sunt bine fierte, le procesăm cu ajutorul blenderului până obținem o compoziție cremoasă, dar ușor fluidă. Adăugăm și frunzele de busuioc, smântâna lichidă, sare, piper și nucșoară, pudră.

La final, adăugăm cei doi căței de usturoi păstrați, răzuiți. Mai fierbem supa cremă de praz pentru 5-6 minute.

După stingerea focului adăugăm parmezanul răzuit fin și amestecăm supa.

Servim delicioasa supă cremă de praz cu parmezan caldă, cu crutoane aromate.

Spor și poftă bună!