Ciorbe / Supe

Supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane

Una dintre rețetele de supă cremă preparate foarte des, de cum se răcește afară este rețeta de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane aromate. Este perfectă pentru a ține la distanță virozele respiratorii și răceala.

Usturoiul este un aliment recunoscut ca și remediu naturist în diferite afecțiuni. Consumul de usturoi, sub diferite forme, este benefic  în lupta împotriva infecțiilor, dar și în combaterea problemele digestive cauzate de paraziții intestinali. Are și un puternic rol în a menține sub control tensiunea arterială. Așadar, chiar dacă are un miros deranjant, uneori, este foarte recomandat în alimentația de zi cu zi.

Noi obișnuim să-l includem din abundență în diferite rețete culinare, nu doar la rețeta de mujdei.

Îl introducem în diverse rețete de sosuri pentru fripturi și garnituri, de salate, dar și în rețete de supă sau ciorbă. Amintim aici rețeta de salată de vinete cu smântână și usturoi.

Una dintre rețetele de ciorbă cu mult usturoi, este rețeta de ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară.

Rețetă de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane

Pentru rețeta de față usturoiul se coace la cuptor, dar se mai adaugă și crud, spre final de preparare. Și pentru modul de servire se folosește usturoiul. Supa cremă se servește cu crutoane de pâine aromate cu usturoi. Chiar merită preparată o astfel de supă, are un gust divin și o consistență cremoasă.

Iar dacă vă plac supele cremă în mod deosebit, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, la secțiunea Ciorbe/Supe.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane.

Două boluri cu Supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane, alături de o farfurie cu felii de bacon

Gătește Supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane

Timp de preparare

40 min

Porții

8

Două boluri cu Supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane

Ingrediente

  • Pentru prepararea supei:
  • 5 căpățâni mari de usturoi
  • 1 fir de praz
  • 1 lingură de ulei
  • 100 gr unt
  • 100 gr făină
  • 2 litri supă de legume
  • 400 ml smântână de gătit
  • sare și piper după gust
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • Pentru servit:
  • pâine integrală
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • felii subțiri de bacon

Mod de preparare

Mai întâi pregătim usturoiul. Tăiem câte un mic capac de la căpățânile de usturoi, le așezăm într-o tavă și le stropim cu puțin ulei. Le dăm la cuptor, la 220 de grade pentru 12-15 minute. Îl curățăm cât încă este fierbinte.

Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor. Preparăm rapid o supă de legume, dacă nu avem. Noi folosim cuburi de supă concentrată, preparate anterior și păstrate la congelator. Punem apă la fiert și adăugăm 4-5 cuburi în ea.

Punem untul la topit, în alt vas. Când este topit, adăugăm făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot untul. Diluăm amestecul cu puțină supă fierbinte. Adăugăm sare și piper, dar și nucșoară, ca la rețeta de sos bechamel.

Tocăm prazul mărunt și îl punem la călit în puțin ulei. Când usturoiul este copt, îl curățăm și îl adăugăm peste prazul ușor pătruns. Amestecăm ingredientele, apoi adăugăm sosul bechamel. Adăugăm și restul de supă fierbinte și amestecăm intens pentru a se desface bine făina. Lăsăm supa cremă de usturoi să fiarbă 10 minute, până când devine consistentă. Adăugăm apoi smântâna lichidă, iar spre final, un cățel de usturoi răzuit.

Între timp, ne ocupăm și de bacon și de crutoanele de pâine.

Feliile de bacon le rumenim bine pe ambele părți într-o tigaie încinsă, unsă ușor cu ulei.

Pâinea o tăiem în cuburi mici pe care le rumenim la tigaie în puțin ulei de măsline, împreună cu usturoi răzuit.

Este delicioasă această supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane, nu ezitați să o preparați!