Rețete de post

Supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină

Dacă vă place usturoiul așa cum ne place nouă, trebuie să încercați această rețetă de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină. Este absolut delicioasă, este consistentă și sățioasă și este de post.

Nu vă fie teamă că are gust intens de usturoi. Aroma usturoiului se simte, dar este foarte plăcută, mai ales că se întrepătrunde cu aroma celorlalte ingrediente.

Mai găsiți pe blog și rețeta de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane, în varianta clasică. Era necesară și varianta de post a acesteia, pentru că este la fel de gustoasă.

Iar o altă rețetă de supă cremă pe care vă propun s-o încercați, este cea de supă cremă de praz cu parmezan. Și pe aceasta o putem adapta în varianta de post.

Supele cremă sunt varianta ideală a mâncărurilor în care putem combina atât legumele care ne plac cât și pe cele care nu ne încântă foarte mult. Gustul final și aspectul cremos cuceresc negreșit.

Cum se prepară rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină

Rețeta de față se prepară foarte simplu și într-un timp destul de scurt. Țelina și cartofii se fierb în același timp, iar abia când aceștia se pătrund se adaugă și usturoiul. Cantitatea de usturoi o puteți pune după propriul gust. Dacă doriți o aromă mai intensă, mai plusați cu o căpățână de usturoi.

Smântâna vegetală este opțională, dar oferă un plus de cremozitate supei.

Dacă și voi adorați supele cremă, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină.

Porție de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină în bol de servire, alături de o cratiță cu capac, un urcior, un coș cu legume, o lingură, felii de pâine și grăunți de usturoi

Gătește Supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină în bol de servire, alături de o cratiță cu capac, un urcior, un coș cu legume, o lingură, felii de pâine și grăunți de usturoi

Ingrediente

  • 4-5 căpățâni de usturoi
  • 1 cartof mai  mare
  • 1 rădăcină de țelină, mai mică
  • 1 ceapă mare
  • sare și piper alb, măcinat
  • puțin cimbru sau cimbrișor uscat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 l apă
  • 400 ml de smântână vegetală

Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul, pregătim toate ingredientele pentru a le avea la îndemână. Timpii de fierbere ai acestora fiind scurți, este ideal să le avem pe toate pregătite de la început.

Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm solzișori. Curățăm țelina și cartoful, le spălăm bine și le tocăm în cuburi mai mari. Curățăm și usturoiul și mărunțim cimbrișorul sau cimbrul.

Punem cartoful și țelina la fiert în apă rece. Ceapa o călim ușor în ulei, doar până când devine sticloasă. O adăugăm peste cartofi și țelină, după ce apa începe să fiarbă. Tot atunci adăugăm și o linguriță de sare.

Lăsăm legumele să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița. Trecem usturoiul prin presă și îl adăugăm peste legumele fierte. Adăugăm și cimbrișorul, piperul proaspăt măcinat și mai lăsăm ingredientele să fiarbă pentru 8-10 minute.

Apoi le pasăm cu ajutorul unui blender și adăugăm o parte din smântâna lichidă. Mai fierbem delicioasa supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină pentru 1-2 minute, timp în care îi mai potrivim gustul cu sare și piper.

O servim ușor fierbinte, garnisită cu smântână vegetală. Merg și câteva crutoane sau felii de pâine prăjită.

Spor și poftă bună!