Gătește Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 350 gr făină
- 100 ml ulei de cocos
- 50 gr zahăr
- 50 ml apă minerală
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie.
- Pentru umplut:
- 750 gr gem de zmeură
- zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului de tartă cernem 300 gr de făină într-un bol de frământare. Adăugăm peste ea, uleiul de cocos solidificat și rece, un praf de sare și zahărul pudră. Amestecăm făina cu zahărul și uleiul de cocos, cu vârful degetelor până când obținem niște firimituri.
Bicarbonatul îl amestecăm cu zeama de lămâie, apoi adăugăm apa minerală peste el.
Începem să frământăm aluatul, picurând treptat amestecul lichid peste firimiturile din bol. Mai adăugăm făină până când aluatul devine compact și nu se mai lipește de mâini.
Apoi împachetăm aluatul în folie alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute.
După acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și împărțim aluatul în două părți. Prima parte o modelăm în interiorul formei de copt, iar din a doua parte formăm niște șnururi mai groase.
În interiorul aluatului din forma de copt adăugăm gemul de zmeură.
Deasupra gemului formăm un grilaj din șnururile de aluat.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se tempereze ușor, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa.
Este o tartă, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și aromată.
COMENTARII