Deserturi de post

Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos

Pentru răsfățul dulce din zilele de post, avem o rețetă simplă și ușoară de tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos. Aroma unică al gemului de zmeură se îmbină armonios cu aroma uleiului de cocos din aluat.

Gemul de zmeură este fin și delicat pentru că se va trece prin sită. Este și frumos colorat, oferind tartei un aspect spectaculos pe lângă aroma irezistibilă. Dar îl putem înlocui și cu un alt tip de gem precum cel de caise, tot aromat și frumos colorat. Chiar și gemul de fructe de pădure este potrivit pentru o astfel de tartă.

Vedeți aici și o rețetă de tartă cu fructe de pădure și crumble. Nu este o tartă de post și nu folosim gem, dar este la fel de simplă, iar fructele de pădure pot fi adăugate din cele congelate.

Iar din categoria tartelor de post, atunci când aveți timp și chef de aventurat în bucătărie, încercați rețeta de tartă trandafir cu mere și miere. Tarta iese în primul rând spectaculoasă, dar și foarte gustoasă.

Cum preparăm rețeta de tartă de post cu gem de zmeură

Pentru rețeta de față nu avem mare lucru de făcut în afara preparării aluatului cu ulei de cocos. Uleiul de cocos înlocuiește cu succes uleiul de floarea soarelui sau chiar untul. În plus, este și plăcut aromat.

Gemul de zmeură îl încălzim ușor pentru a-l putea trece prin sită. Noi obișnuim să preparăm gem de zmeură direct fără semințe, special pentru rețetele de deserturi.

Vedeți aici și rețeta gemului de zmeură fără semințe, cu aspect de jeleu.

Și dacă vă plac tartele, vă invităm să descoperiți pe blog mai multe rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă de post cu gem de zmeură.

Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos secționată în tava de copt și o porție pe farfurie, alături de o ceașcă de ceai

Gătește Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

8

Porție de Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos pe o farfurie cu furculiță, alături de platoul cu tarta secționată și o ceașcă de cafea

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr făină
  • 100 ml ulei de cocos
  • 50 gr zahăr
  • 50 ml apă minerală
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie.
  • Pentru umplut:
  • 750 gr gem de zmeură
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului de tartă cernem 300 gr de făină într-un bol de frământare. Adăugăm peste ea, uleiul de cocos solidificat și rece, un praf de sare și zahărul pudră. Amestecăm făina cu zahărul și uleiul de cocos, cu vârful degetelor până când obținem niște firimituri.

Bicarbonatul îl amestecăm cu zeama de lămâie, apoi adăugăm apa minerală peste el.

Începem să frământăm aluatul, picurând treptat amestecul lichid peste firimiturile din bol. Mai adăugăm făină până când aluatul devine compact și nu se mai lipește de mâini.

Apoi împachetăm aluatul în folie alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și împărțim aluatul în două părți. Prima parte o modelăm în interiorul formei de copt, iar din a doua parte formăm niște șnururi mai groase.

În interiorul aluatului din forma de copt adăugăm gemul de zmeură.

Deasupra gemului formăm un grilaj din șnururile de aluat.

Punem tava în cuptor și coacem delicioasa tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

O lăsăm să se tempereze ușor, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa.

Este o tartă, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și aromată.