Tarte sărate

Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii

Pe lângă aperitivele festive pe care le aveți în plan pentru mesele Sărbătorilor Pascale, puteți face loc și rețetei de tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii. Este simplă, este gustoasă și va fi adorata copiilor.

Preparatele în forme specifice sărbătorilor sunt foarte cuceritoare atât în rândul celor mici, cât și al adulților. De la salate, la aperitive sau deserturi, toate pot căpăta diferite forme pentru un aspect mai spectaculos.

Un exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de puișori din aluat de cozonac. Puteți prepara mai mult aluat de cozonac și opriți din el și pentru modelarea puișorilor. De fapt, pentru 5-6 puișori folosiți aluat cât pentru un cozonac clasic. Dar puteți să-i preparați și sărați, din aluat de pâine. Merg de minune dimineața la micul dejun, sau în pachețelele copiilor.

Un alt exemplu îl puteți descoperi la rețeta de fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni. Se prepară foarte simplu și ușor dacă aveți decupaje speciale pentru a le forma.

Cum preparăm rețeta de tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii

Pentru rețeta de azi preparăm un aluat pe care îl modelăm sub formă de cap de iepuraș cu urechi. Apelăm la aluatul dospit pentru că se prelucrează mai frumos și se dezvoltă mai frumos. Ca și umplutură, roșiile cherry și ciupercile sunt chiar ideale. Dar mai puteți adăuga și alte ingrediente preferate.

Frunzele de rucola aduc un plus de gust și de aspect.

Tarta se poate prepara în două moduri. Fie coacem separat aluatul, apoi îl umplem cu ingredientele respective, fie îl coacem umplut.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de tarte sărate, pe care le puteți încerca.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii.

Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci, roșii cherry și rucola, alături de o spatulă, un cuțit de pizza, un recipient cu ulei și solnițe

Gătește Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci, roșii cherry și rucola, alături de o spatulă, un cuțit de pizza, un recipient cu ulei și solnițe

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă:
  • 300 gr făină
  • 15 gr drojdie proaspătă (sau 5 gr uscată)
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • puțin cimbru uscat
  • 200 ml apă caldă.
  • Pentru umplutură:
  • 250 gr ketchup
  • 5-6 roșii cherry
  • 3-4 ciuperci champignon
  • frunze de salată rucola
  • puțin ulei
  • 1-2 căței de usturoi

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului pentru tartă.

Trecem făina prin sită într-un bol de frământare. Formăm un loc adânc la mijlocul făinii și adăugăm drojdia amestecată cu zahărul și puțin cimbru. Presărăm și sarea peste făina de pe margini. Amestecăm ingredientele din bol turnând câte puțină apă caldă. După ce terminăm apa, adăugăm și cele 4 linguri de ulei de măsline.

Frământăm aluatul pentru tartă timp până când devine omogen și nelipicios. Îl modelăm sub formă sferică și îl acoperim cu o folie alimentară. Îl lăsăm la dospit timp de 35-40 de minute, la temperatura camerei.

Între timp ne ocupăm de umplutura pentru tartă sărată.

Ștergem ciupercile, le tăiem în felii și le preparăm puțin într-o tigaie cu ulei și 1-2 căței de usturoi striviți. Le întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru a le rumeni uniform. Spre final de preparare adăugăm și roșiile cherry și le preparăm ușor și pe acestea. Le mai stropim cu ulei pe parcurs. După stingerea focului, acoperim tigaia și le păstrăm la cald.

Pentru a forma și coace aluatul de tartă sub formă de iepuraș, modelăm capul rotund, dar răsucim marginile spre interior, pentru a forma un coșuleț. La fel procedăm și cu urechile. Apoi le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Ungem interiorul capului și al urechilor cu ketchup din belșug și punem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 12-15 minute.

După coacere, adăugăm ciupercile, roșiile și frunzele de rucola.

Spor și poftă bună!