Biscuiți / Fursecuri

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni

Pentru platoul cu fursecuri speciale, preparate cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, avem o rețetă de fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni. Se prepară foarte simplu și ușor dacă aveți decupaje speciale pentru a le forma.

Fursecurile fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile de sărbători sau de la evenimente deosebite. Sunt delicioase, se pot prepara sub diferite forme și sunt foarte spornice. Chiar dacă petrecem mai mult timp în bucătărie decupând aluaturile pentru a forma fursecurile, rețetele acestora rămân printre cele mai simple rețete de deserturi.

Dintre rețetele de fursecuri mai interesante de pe blog, vă propun să încercați rețeta de fursecuri cu ciocolată și bezele. Acestea chiar merită un loc pe platoul cu fursecuri festive. Bezelele se pot colora fie cu coloranți artificiali, fie naturali, sau pot fi lăsate albe.

Iar una dintre cele mai populare rețete de fursecuri preparate de sărbători este rețeta de fursecuri Linzer. Migdalele măcinate din aluat le oferă un gust minunat și o textură nisipoasă.

Ce ingrediente conțin delicioasele fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni

Rețeta fursecurilor de azi este una foarte simplă, clasică. Conține ouă, unt, zahăr și făină. Este rețeta aluatului fraged, folosit și la rețetele de tarte sau de cornulețe. Gemul de căpșuni este ideal pentru astfel de fursecuri, pentru că  este gustos, aromat și frumos colorat. Însă poate fi înlocuit cu orice gem, cu condiția să nu fie cursiv.

Dacă și voi adorați fursecurile găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni.

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni pe un tocător de lemn

Gătește Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

35-40

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni pe un platou alb, alături de un buchet de lalele

Ingrediente

  • 2 ouă de mărime medie
  • 250 gr de unt cu 82% grăsime
  • 150 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 350 gr de făină
  • un praf de sare
  • 450 gr gem de zmeură sau gemul preferat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.

Mod de preparare

Punem untul moale într-un bol, adăugăm zahărul pudră și le amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm oul și omogenizăm din nou compoziția. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea și frământăm ușor aluatul.

Vom obține un aluat mai moale care nu trebuie să ne sperie, pentru că după ce va sta la rece va fi perfect pentru modelat fursecurile. Acoperim bolul cu o folie alimentară și îl punem la frigider pentru o oră.

Pentru a forma fursecurile presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul în foi groase de 3-4 mm. Decupăm fursecurile cu formele speciale de iepurași și de ouă.

La jumătate din ele decupăm mijlocul cu forme mai micuțe. Transferăm fursecurile cu grijă în tăvi tapetate cu hârtie de copt, la mici distanțe unele față de altele.

Coacem fursecurile pentru 12-15 minute la 175-180 de grade Celsius.

După ce se răcesc complet, peste cele întregi punem câte o linguriță rasă de gem. Peste cele decupate presărăm puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Lipim fursecurile decupate peste cele cu gem și le așezăm pe un platou.

Dacă dorim să le păstrăm mai mult, le depozităm în cutii cu capace și le ținem la loc mai răcoros.

Le putem păstra la loc răcoros până la 2 săptămâni.