TIRAMISU CU CIRESE

Tiramisu cu cirese

Desi mi-ar fi placut sa gasesc inca cirese amare pentru acest tiramisù,m-am multumit cu ce am gasit .E bine si asa avand in vedere ca sunt ultimile cirese cumparate anul asta.Gata,a trecut si sezonul cireselor!Si oricum am vrut sa ma prezint decent,zic eu 🙂 si la provocarea lunii iunie,ce  poposeste la scumpa mea Antonina,care ma uimeste mereu cu Dulcegarii culinare de exceptie.
Ingrediente:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100-130 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 350 g cirese (fara samburi si codite)
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 400 g piscoturi
  • 35 ml rom

Ciresele impreuna cu  2-3 linguri de zahar si 350 ml de apa le punem pe foc si fierbem aproximativ 10 minute.

Dupa aceea le scurgem,iar in sirop adaugam romul si amestecam.

Crema se prepara foarte simplu : mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra si o amestecam cu mascarponele.

Intr-un vas (21×30 cm ) punem primul rand de piscoturi inmuiate in siropul de cirese.

Intindem uniform jumatate din crema de frisca si mascarpone iar deasupra punem trei sferturi din cirese.

Acoperim cu al doilea strat de piscoturi insiropate,punem si restul de frisca cu un sac a poche si ornam cu ciresele ramase.

Punem la rece cateva ore sau mai bine peste noapte apoi servim rece.Delicios,fin si racoritor.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

29 comentarii la “TIRAMISU CU CIRESE”

  1. Flory multumesc tare mult pentru participare.. Recunosc ca n-am pregatit tiramisu cu nimic altceva decat cu ness… varianta clasica.. dar asta cu cirese (pentru care n-am decat cuvinte de lauda) cred ca e grozava.. racoroasa… !! o prezentare minunata Flory !! Multumesc si astept datele pe mail. Pupici si week-end placut !

  2. Vai vai vai ce minunatie ai facut…..si nu-mi spune ca s-au terminat ciresele ca eu am mancat doar o data!!!Ce racoritor si bun trebuie sa fie..
    Te pup si-ti doresc un weekend cat mai placut!!!

  3. Trebuie sã mã pun pe treabã…desertul tãu e foarte tentant:)mai ales ca ador ciresele.
    Din pãcate nu gãsesc visine in comert, doar la borcan…dar prefer proaspete oricum.

  4. Ramonaaaa,colega mea de „gustos”,ma bucur mult de vizita ta.Visinele si aici sunt foarte rare,niciodata n-am gasit sa cumpar,dar asta e ne multumim cu cirese.Te pup si te mai astept!

  5. De dimineata m-am tot chinuit sa intru sa servesc o feliuta de tiramisu cu cirese… Abia acum am reusit, dar cred^ca nu mai este… Arata minunat de bine si de buna… Pupici !!!

  6. wowwww !!!!
    azi in lipsa de ocupatie am intrat din nou pe bloguri sa vad noutatile si am ramas placut surprinsa sa constat ca in acest week-end am ales sa facem cam acelasi desert 🙂 … si eu am facut ieri tiramisu dar cu visine , este primul meu tiramisu cu fructe de care am fost fff incantata si cu singuranta va urma si cu alte fructe … bravooo pentru alegerea acestui desert !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare