Mâncăruri cu carne
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
O reteta simpla si mereu apreciata de noi ,delicioasa si foarte usor de preparat, tocanita de cartofi cu carnati afumati .Am mancat-o cu mare pofta alaturi de o salata simpla de rosii dar ,o voi reface cu siguranta cand vor fi gata prima tura de muraturi asortate .
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi albi
- 350-400 g carnati afumati
- 1 ceapa medie
- 1 ardei gras rosu micut (sau doua linguri de pasta de ardei capia )
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 3-4 linguri de ulei
- piper,cimbru uscat
- patrunjel
Mod de preparare pentru reteta tocanita de cartofi cu carnati afumati:
Intr-o cratita punem uleiul si rumenim carnatii afumati .Ii scoatem pe o farfurie si,in acelasi ulei calim ceapa la foc mic pana se inmoaie ,adaugam ardeiul rosu tocat marunt sau pasta de ardei si boiaua.
Punem carnatii la loc in cratita,adaugam cartofii spalati,curatati si taiati cuburi ,saram si piperam,adaugam putin cimbru uscat .Acoperim cu apa si lasam la fiert,la foc mediu, pana cand cartofii s-au inmuiat .
La final ,adaugam si patrunjelul tocat .Mancam tocanita calda alaturi de muraturi sau diverse salate.
Tocanita de cartofi cu carnati afumati a iesit excelenta! Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII