Gătește Tort cu blat bicolor și cireșe
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blat de tort bicolor cu diametrul de 26 cm:
- 4 ouă medii
- 150 gr zahăr
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 150 gr iaurt cremos
- 250 gr făină
- 25 gr pudră de cacao
- 2 lingurițe cu lichior de cireșe( opțional)
- 100 gr cireșe fără sâmburi
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 7 gr praf de copt
- puțin unt și făină pentru tava de copt.
- Pentru cremă și decor:
- 200 ml frișcă lichidă îndulcită
- 150 gr mascarpone
- 2 lingurițe de lichior de cireșe
- 1 praf de sare
- ciocolată răzuită sub formă de rulouri
- cireșe proaspete.
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului de tort, mai întâi lăsăm untul 15 minute la temperatura camerei pentru a se înmuia.
Spălăm cireșele și le îndepărtăm sâmburii. Le punem într-o sită și le lăsăm la scurs.
Cernem făina împreună cu praful de copt și dăm deoparte din ea 25 de grame.
Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și începem amestecarea ingredientelor pentru blat de tort bicolor cu cireșe.
Preparăm blatul pentru tort cu blat bicolor cu cireșe
Punem untul moale într-un bol și îl amestecăm cu zahărul până devine spumos. Adăugăm, unul câte unul, ouăle și omogenizăm după fiecare.
Adăugăm un praf de sare, iaurtul și lichiorul și omogenizăm compoziția. Apoi încorporăm treptat cantitatea mare de făină amestecată cu praful de copt.
Împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm pudra de cacao, iar în cealaltă adăugăm cele 25 gr de făină date deoparte. Adăugăm cireșe și ambele părți.
Ungem forma de copt cu puțin unt moale și presărăm un strat generos de făină. Întindem la baza formei compoziția cu cacao. Deasupra adăugăm compoziția simplă și trecem ușor cu spatula prin cele două compoziții pentru a realiza un degrade.
Punem tava la cuptor și coacem blatul de tort pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu exagerăm cu coacerea blatului pentru a nu deveni uscat în interior.
Preparăm crema
Punem frișca lichidă în bolul mixerului și o mixăm până când începe să capete consistență cremoasă. Adăugăm mascarponele și lichiorul și continuăm să mixăm până când capătă fermitate. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Întindem crema deasupra blatului de tort după răcire și așezăm elementele de decor deasupra.
Punem deliciosul tort cu blat bicolor și cireșe la rece pentru 4-5 ore, apoi îl putem porționa și savura cu poftă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII