Dulciuri

Tort cu blat bicolor și cireșe

În plin sezon al cireșelor bine coapte și plăcut aromate, vă propunem o rețetă de tort cu blat bicolor și cireșe. Este o rețetă ușoară, în care nu avem multe elemente de preparat. Tortul este compus dintr-un blat umed cu iaurt, în două culori și câteva cireșe adăugate. Ca și cremă optăm pentru frișcă amestecată cu mascarpone pentru consistență.

Blaturile umede cu iaurt adăugat sunt la mare căutare vara, pentru că sunt răcoroase. Nu sunt blaturi pufoase, dar sunt ideale atunci când dorim să le combinăm cu fructe.

Vedeți aici și o rețetă de blat umed de tort cu ciocolată. Este una dintre rețetele de blat pentru tort pe care o adorăm. Blatul iese dens, dar spongios și ușor umed.

Iar o altă rețetă de blat de tort în mai multe culori, dar nu umed, pe care o găsiți pe blog este rețeta de blat de tort zebrat. Pentru culori am folosit cacao și turmeric, iar pentru a treia parte semințe de mac.

Cum preparăm rețeta de tort cu blat bicolor și cireșe

Blatul de tort se prepară cu iaurt în compoziție. Nu pregătim două compoziții, ci doar una pe care o împărțim în două. Punem pudră de cacao într-o parte și cireșe fără sâmburi în ambele părți. Crema de frișcă o preparăm și cu puțin mascarpone, pentru consistență. O aromatizăm cu puțin lichior de cireșe, să fie în ton cu blatul. Dar este opțional lichiorul, puteți opta pentru vanilie.

Ca și decor avem ciocolată răzuită și cireșe proaspete. Este un tort destul de simplu de preparat, având în vedere că nu mai preparăm creme fierte sau glazuri.

Iar dacă doriți și o rețetă de tort cu căpșuni, poate vă inspiră și rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni.

Dar găsiți pe blog o colecție bogată de rețete pentru torturi cu fructe, de unde o alegeți pe cea care vă place.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu blat bicolor și cireșe.

Tort cu blat bicolor și cireșe, cremă de frișcă și decor din ciocolată cu cireșe porționat pe farfurie și pe platou, alături de două pahare cu lichior

Gătește Tort cu blat bicolor și cireșe

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tort cu blat bicolor și cireșe, cremă de frișcă și decor din ciocolată și cireșe, alături de o ceașcă cu ceai și două pahare cu lichior

Ingrediente

  • Pentru blat de tort bicolor cu diametrul de 26 cm:
  • 4 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr iaurt cremos
  • 250 gr făină
  • 25 gr pudră de cacao
  • 2 lingurițe cu lichior de cireșe( opțional)
  • 100 gr cireșe fără sâmburi
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 7 gr praf de copt
  • puțin unt și făină pentru tava de copt.
  • Pentru cremă și decor:
  • 200 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 150 gr mascarpone
  • 2 lingurițe de lichior de cireșe
  • 1 praf de sare
  • ciocolată răzuită sub formă de rulouri
  • cireșe proaspete.

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tort, mai întâi lăsăm untul 15 minute la temperatura camerei pentru a se înmuia.

Spălăm cireșele și le îndepărtăm sâmburii. Le punem într-o sită și le lăsăm la scurs.

Cernem făina împreună cu praful de copt și dăm deoparte din ea 25 de grame.

Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și începem amestecarea ingredientelor pentru blat de tort bicolor cu cireșe.

Preparăm blatul pentru tort cu blat bicolor cu cireșe

Punem untul moale într-un bol și îl amestecăm cu zahărul până devine spumos. Adăugăm, unul câte unul, ouăle și omogenizăm după fiecare.

Adăugăm un praf de sare, iaurtul și lichiorul și omogenizăm compoziția. Apoi încorporăm treptat cantitatea mare de făină amestecată cu praful de copt.

Împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm pudra de cacao, iar în cealaltă adăugăm cele 25 gr de făină date deoparte. Adăugăm cireșe și ambele părți.

Ungem forma de copt cu puțin unt moale și presărăm un strat generos de făină. Întindem la baza formei compoziția cu cacao. Deasupra adăugăm compoziția simplă și trecem ușor cu spatula prin cele două compoziții pentru a realiza un degrade.

Punem tava la cuptor și coacem blatul de tort pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu exagerăm cu coacerea blatului pentru a nu deveni uscat în interior.

Preparăm crema

Punem frișca lichidă în bolul mixerului și o mixăm până când începe să capete consistență cremoasă. Adăugăm mascarponele și lichiorul și continuăm să mixăm până când capătă fermitate. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Întindem crema deasupra blatului de tort după răcire și așezăm elementele de decor deasupra.

Punem deliciosul tort cu blat bicolor și cireșe la rece pentru 4-5 ore, apoi îl putem porționa și savura cu poftă.

Spor și poftă bună!