Dulciuri

Tortul Reginei Victoria. Un desert simplu și delicios

Pentru momentele dulci, petrecute alături de cei dragi, merită preparată rețeta pentru tortul Reginei Victoria. Este o rețetă ușoară și destul de simplă de preparat, pentru care nu petrecem foarte mult timp în bucătărie. Și cum este sezonul căpșunilor, ne-am gândit că ar fi potrivit ca desert de weekend.

Nu avem de preparat la acest tort decât un blat simplu. Crema este pe bază de frișcă naturală cu gem de căpșuni și căpșuni proaspete.

Un tort ușor asemănător mai găsiți pe blog la rețeta de tort cu frișcă și căpșuni. Are un blat simplu cu mac, însiropat cu  vanilie, umplut și decorat cu frișcă și căpșuni.

Iar un alt tort cu căpșuni, puțin mai complex îl puteți descoperi la rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Rețeta este simplă, iar tortul este și delicios și spectaculos. La acest tort crema de mascarpone se poate prepara simplă, doar cu frișcă, dar se mai poate prepara și cu ciocolată albă. O altă variantă este aceea de a o prepara cu nucă de cocos.

De ce este special tortul Reginei Victoria

Cunoscut sub numele de Victoria Sponge Cake, tortul este un clasic al bucătăriei britanice. Acest tort simplu, dar elegant, a fost numit în onoarea Reginei Victoria, care obișnuia să îl savureze alături de ceaiul de după-amiază. Tortul este format din două straturi de pandișpan pufos, unite printr-un strat de gem de fructe și frișcă. Textura moale a prăjiturii și dulceața umpluturii îl fac să fie un desert îndrăgit la diverse ocazii. Este apreciat pentru simplitatea sa, fiind un exemplu perfect de rafinament în simplitate, specific bucătăriei britanice.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de torturi simple și delicioase, accesând secțiunea ”Dulciuri”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei pentru tortul Reginei Victoria.

Tortul Reginei Victoria secționat pe platou

Gătește Tortul Reginei Victoria. Un desert simplu și delicios

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tortul Reginei Victoria porționat

Ingrediente

  • Pentru blat de tort cu diametrul de 22 cm:
  • 4 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr pudră
  • 225 g de unt cu 82 % grăsime
  • 225 gr de făină
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare.
  • Pentru cremă:
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 250 gr gem de căpșuni
  • câteva căpșuni proaspete, opțional.

Mod de preparare

Începem cu prepararea compoziției pentru blatul de tort, dar înainte de a amesteca ingredientele, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi tapetăm forma de copt cu hârtie pergament.

Cum preparăm blatul pentru tortul Reginei Victoria

Pentru prepararea compoziției de blat amestecăm untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, folosind mixerul. Amestecăm până când compoziția devine cremoasă.

Spargem ouăle într-un bol și adăugăm peste ele un praf de sare și restul din cantitatea de zahăr. Amestecăm bine cu mixerul până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm esența de vanilie și încorporăm treptat compoziția de ouă în cea de unt.

Amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm treptat amestecul în compoziția de mai sus.

Omogenizăm și întindem compoziția în tava pregătită. Punem tava în cuptor și coacem blatul de tort la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Îl lăsăm să se răcească mai întâi în forma de copt pentru 10 minute, apoi îl răsturnăm pe un platou și îl lăsăm să se răcească definitiv.

Cum preparăm crema

Înainte de a prepara crema de frișcă, punem bolul mixerului în frigider pentru 10-15 minute.

Punem apoi smântâna rece într-un bol și o mixăm până când începe să capete consistență și se mărește în volum. Adăugăm treptat zahărul pudră, în timp ce mixăm energic, pentru ca ingredientele să se omogenizeze.

Punem frișca la rece până când vom monta tortul.

Cum montăm tortul reginei Victoria

Când blatul de tort este răcit complet, îl secționăm în două părți aproximativ egale. Așezăm prima parte de blat pe platoul de tort și o ungem bine cu gemul de căpșuni. Apoi adăugăm toată frișca bătută și introducem căpșuni prin ea. Așezăm deasupra a doua parte de blat și punem tortul la rece pentru 3-4 ore.

Înainte de a porționa tortul Reginei Victoria, îl decorăm cu zahăr pudră. Este pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Spor și poftă bună!