Gătește Trei rețete de ouă umplute
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
Pentru ouăle umplute cu maioneză:
- 3 ouă fierte tari
- 1 linguriță de muștar cu hrean
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 gălbenuș de ou crud
- sare și piper, după gust
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- verdeață pentru decor
Pentru ouăle umplute cu pastă de avocado:
- 3 ouă fierte tari
- 1 avocado nu foarte copt
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- sare și piper, după gust
- 1 lingură cu cremă de brânză
- 5-6 frunze de baby spanac
- verdeață pentru decor
Pentru ouăle umplute cu pate de somon afumat:
- 3 ouă fierte tari
- 150 gr file de somon în ulei de măsline
- 100 gr file de somon afumat
- 1/4 linguriță cu pastă de hrean
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
- 1 lingură cu cremă de brânză
- verdeață, pentru decor
Mod de preparare
Începem cu fierberea celor 9 ouă, câte trei pentru fiecare tip de cremă cu care le vom umple. Fierbem ouăle tari, adică le lăsăm să fiarbă 10 minute, în apă cu puțin oțet și puțină sare.
Cum preparăm ouă umplute cu maioneză
Mai întâi preparăm o maioneză clasică. Amestecăm muștarul cu gălbenușul crud, adăugăm puțină sare și picurăm treptat uleiul, în timp ce amestecăm energic, cu mixerul. Apoi amestecăm maioneza cu gălbenușurile fierte bine pasate. Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei. Trecem compoziția prin sită pentru a deveni mai fină.
Cu ajutorul unui săculeț de decorat prăjituri, cu dui stelat la capăt, umplem jumătățile de albușuri fierte cu această compoziție. Decorăm ouăle umplute cu verdeață, cu boia, sau după imaginație.
Cum preparăm ouă umplute cu pastă de avocado și spanac
Preparăm mai întâi un guacamole. Tocăm foarte fin doar frunzele de le ceapa verde și de la usturoi verde. Tocăm mărunt și frunzele de spanac.
Tăiem avocado pe jumătate și îi îndepărtăm sâmburele. Scobim miezul din coajă cu o lingură și îl stropim imediat cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Apoi îl strivim ușor cu furculița și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. Asezonăm gustul cu sare și piper. Adăugăm crema de brânză cu gălbenușurile fierte și trecem compoziția obținută prin blender, apoi prin sită. Umplem cu acest amestec jumătățile de albușuri, folosind poshul cu dui stelat.
Le decorăm cu verdeață.
Cum preparăm ouă umplute cu pate de somon afumat
Desfacem conserva de somon și punem conținutul acesteia într-o sită, la scurs.
După scurgere, adăugăm fileul de somon conservat într-un bol împreună cu bucăți din fileul de somon afumat. Oprim puțin file pentru decor.
Adăugăm pasta de hrean și puțin suc de lămâie. Pornim blenderul și transformăm totul într-o pastă fină și frumos colorată. Îi potrivim textura cu puțină cremă de brânză.
Umplem frumos albușurile cu această pastă, le decorăm după imaginație și le așezăm pe platou.
Vom avea trei tipuri de ouă umplute cu trei texturi, culori și gusturi minunate.
COMENTARII