Pâine / Pizza

Turte chinezești la tigaia cu particule de piatră și cupru

Preparate fără a unge tigaia cu ulei și într-un timp rapid, sunt chiar perfecte pentru una din gustările de peste zi, aceste Turte chinezești la tigaia cu particule de piatră și cupru.

Bune de servit cu legume proaspete, cu brânzeturi, cu diverse sosuri, dar pot înlocui și pâinea de la mesele principale.

Mai găsiți pe blog rețeta Turtițe chinezești cu ceapa verde, dar de data aceasta tigaia face diferența.

Tigaia face perte din Setul de tigăi Regis Stone Copper MaxiSet de la Aloshop.tv – click pe link pentru detalii.

Baza solidă din oțel inoxidabil asigură distribuirea uniformă a căldurii. Alimentele vor avea textură, culoare și gust delicios, iar mâncarea se va găti uniform, fără să se ardă. Regis Stone Copper Pans sunt incredibil de durabile, având carcasa din aluminiu forjat, baza din oțel inoxidabil ce distribuie căldura uniform și un triplu strat antiaderent ce permite o încălzire rapidă, oferind o protecție la temperaturile înalte. Învelișul exterior antiaderent cu particule de piatră și cupru asigură o suprafață ideală pentru gătitul fără ulei și fără să lipească preparatele, menținându-le savoarea si proprietățile nutritive.

Cuprul este un excelent conductor al căldurii, deseori folosit la fabricarea tigăilor profesionale.

Datorită particulelor de piatră și cupru, tigaia se încălzește rapid și menține temperatura ideală pentru gătit, oferind mereu rezultate demne de un maestru bucătar. Având o înaltă rezistență și durabilitate, datorită celor 5 straturi inovatoare, Tigăile Regis Stone Copper Pans nu se zgârie, astfel vei uita de grija tipului de ustensile pe care trebuie să le folosești în timp ce gătești preparate sănătoase și gustoase.
Mânerul ergonomic, cu aspect de lemn este bine fixat, stabil, iar învelișul exterior termorezistent nu permite supraîncălzirea. Mânerul va rămâne rece și sigur la atingere pe toată durata gătirii. Tigăile Regis Stone Copper Pans pot fi folosite pe plită cu gaz, cu inducție, electrică sau ceramică.
Datorită învelișului de înaltă calitate, tigăile Regis Stone Copper Pans sunt foarte ușor de curățat, dintr-o singură mișcare! Nu ai nevoie decât de un prospop sau șervețel și ești gata pentru următorul preparat!

Ingrediente”]

  • Pentru 5 porții:
  • 450 gr de făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml de apă clocotită
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 linguri ulei de susan

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul pentru Turte chinezești la tigaia cu particule de piatră și cupru

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea.

Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa.

Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte mâna, apoi îl frământăm pe masa înfăinată până când nu va mai fi lipicios.

Îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în 5-6 sfere.

Formăm și preparăm delicioasele Turte chinezești la tigaia cu particule de piatră și cupru.

Întindem fiecare sferă de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire.

Ungem toată suprafața discului cu ulei de susan, presărăm rondele de ceapă verde și îl rulăm.

Ruloul obținut îl rulăm din nou sub formă de melc și îl aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi.

Îi dăm formă rotundă de dimensiunea tigăii de copt.

Eu am folosit tigaia de 24 cm.

Ungem tigaia cu foarte puțin ulei și o punem la încins, la foc mediu.

Așezăm prima turtă în tigaie și o rumenim pentru câteva secunde pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim bine și pe a doua parte.

Procedăm la fel cu fiecare turtă în parte, reducând focul treptat, pentru că tigăile se încing foarte bine și păstrează temperatura mai mult timp întrucât au învelișul exterior antiaderent cu particule de piatră și cupru.

Sunt tare gustoase, merită preparate, iar tigăile sunt perfecte, chiar merită din plin achiziția lor.

Rețeta o găsiți și pe blogul Retetepentrutoategusturile.ro.

[/preparare]