TURTITE CHINEZESTI CU CEAPA VERDE

40 min

mediu

12 portii

De ceva timp ma urmareste imaginea acestor turtite pe care le-am vazut postate de Andreea pe facebook si in week-end am hotarat sa le testez pentru ca imi era teama ca nu mai gasesc ceapa verde.Cum era de asteptat au fost grozav de bune si nu mi-a parut rau ca am dublat cantitatile date de ea.Multumesc frumos pentru reteta,cu siguranta am sa mai testez si alt fel de chinesefood!
Ingrediente:

  • 400 g faina de grau
  • 240 g apa cocotita
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 4 lingurite ulei de susan
  • 5-6 linguri ulei vegetal pentru prajit

Intr-un bol am pus faina , sarea  si am turnat apa fierbinte putin cate putin amestecand cu o lingura.Apoi am format cu mana o bila din aluat pe care l-am lasat sa se odihneasca timp de 15 minute.

In acest timp am spalat si uscat cu un servetel absorbant ceapa verde ,apoi am tocat-o bucatele mici.Aluatului i-am dat forma de sul si apoi l-am impartit in 12 bucati.

Fiecare bucata am modelat-o in forma de mingiuta si am intins-o cu sucitorul.Suprafata  se unge cu ulei(de masline am folosit eu) ,se presara ceapa tocata si se ruleaza ca pe clatite,apoi se mai ruleaza iar astfel obtinand forma unui melc,peste care mai trecem inca o data cu sucitorul.

Prajim turtitele in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe servetele absorbante.Servim cat sunt calde alaturi de un sos picant sau dulce.Sunt delicioase,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

31 comentarii la “TURTITE CHINEZESTI CU CEAPA VERDE”

  1. Apetisante…as atenta la ele; cu sigurantã fiica ta a fost încântatã.
    Sãptãmâna viitoare am sa incerc sa pregãtesc si eu un prãnz asiatic, mie dor, pup:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.