Gătește Unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 250 gr unt cu 82 % grăsime
- 2 legături de leurdă
- 1/2 legătură de pătrunjel
- câteva frunze de ceapă verde sau de chives
- sare, opțional.
Mod de preparare
Mai întâi vom scoate untul de la frigider și îl punem într-un bol. Îl lăsăm la temperatura camerei până când devine moale și poate fi amestecat.
Spălăm bine frunzele de leurdă, pătrunjelul verde și frunzele de ceapă verde. Le lăsăm la scurs până când se înmoaie untul. Dacă după acest interval de timp vor mai avea stropi de apă pe ele, le tamponăm bine pe toate cu prosoape de hârtie, pentru a le usca bine.
Când untul devine moale tocăm în fâșii subțiri frunzele de leurdă. Tocăm mărunt pătrunjelul, iar frunzele de ceapă verde le tocăm în rondele subțiri. Le adăugăm peste untul din bol. Amestecăm imediat leurda tocată cu untul moale, cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o paletă de silicon. Opțional, putem adăuga și sare pentru a accentua gustul picant al frunzelor de leurda, dar și al celorlalte verdețuri.
Pregătim o folie alimentară și răsturnăm untul amestecat cu leurdă la unul din capetele acesteia. Cu o lingură rece modelăm untul sub formă de rulou și îl împachetăm în folie. Îl punem la congelator pentru a se întări. Când dorim să folosim din el, îl scoatem și tăiem rondele cu un cuțit cu aspect de fierăstrău. Putem păstra deliciosul unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde la congelator până la 3 luni.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII