Gătește Varză acră de post, cu cimbru și mărar
Timp de preparare
60 min
Porții
8
Ingrediente
- 2 verze murate, de mărime medie
- 2 cepe
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 120 ml apă
- 200 gr pastă de roșii cu ardei copți
- 2 crenguțe de cimbru
- 1 lujer de mărar uscat cu floare
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță boia de ardei afumată
- piper
Mod de preparare
Mai întâi tocăm varza fideluță și o punem în apă rece pentru 30 de minute. Dacă este prea acră varza, mai schimbăm apa.
Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, sau un ceaun și călim ceapa în el, doar până se pătrunde ușor și își schimbă culoarea. Nu o lăsăm să se prăjească.
Adăugăm varza bine scursă de apa în care a stat și o amestecăm bine cu ceapa. completăm cu puțină apă și adăugăm mărarul uscat, foile de dafin și cimbrul. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm varza să fiarbă la foc încet, 45-50 de minute. Din când în când mai agităm vasul să nu se lipească varza.
Apoi adăugăm pasta de roșii cu ardei copți și boiaua de ardei. Mai fierbem mâncarea de varză acră de post cu cimbru și mărar pentru 15 minute, timp în care îi potrivim gustul și cu piper.
La final de fierbere, adăugăm și mărar verde, tocat mărunt.
Este o mâncare ușoară, simplă și tare gustoasă.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII