Rețete de post

Mâncare de varză cu paste tricolore

Ideală pentru masa de prânz dintr-o zi de post și nu numai, această mâncare de varză cu paste tricolore este mai mult decât perfectă.

Combinația de varză cu paste a prins contur și la noi. Asta în cazul în care nu o servim cu mămăliguță. Se poate pregăti în acest mod, atât varza proaspătă, cât și varza murată. Pastele se aleg în funcție de preferințe. Nouă ne-au plăcut pastele tricolore pe care le-am găsit la Lidl.

Foarte des preparăm o salată de varză cu paste și ton. O pregătim atât cu varză acră cât și cu varză proaspătă.

Citește și: Penne all’arrabbiata. Rețetă de paste cu sos picant de roșii

Rețetă de mâncare de varză cu paste tricolore

Și pentru că varza murată este foarte recomandată de specialiști, în sezonul rece încercăm s-o includem cât mai des în meniu.

O pregătim călită, sub formă de salată, sau la cuptor simplă, ori cu carne. Cu carne de porc afumată este delicioasă, sau cu jumări.

Vedeți și: Rețeta de mâncare de varză murată cu orez și jumări!

În rețeta de față am adăugat și câteva bucăți de roșii deshidratate. Tare mult ne plac aceste roșii!

Despre sarmale n-are sens să amintim, acestea sunt preferatele tuturor.

Varza proaspătă ne place mai mult cu carne de rață.

Însă, de cele mai multe ori, preferăm mâncarea de varză simplă. Varza călită este în topul preferințelor. Și neapărat cu mărar.

Dar, găsiți pe blog mai multe rețete de varză acră sau proaspătă.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Mâncare de varză cu paste tricolore

Gătește Mâncare de varză cu paste tricolore

Timp de preparare

60 min

Porții

8

Mâncare de varză cu paste tricolore

Ingrediente

  • 1 varză murată mare( 1,5 kg)
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 foi de dafin
  • piper și boia de ardei afumată
  • 200 gr pastă de roșii
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt și uscat
  • 150 gr roșii deshidratate
  • 200 gr paste tricolore

Mod de preparare

Scurgem varza de zeamă și o desfacem în foi. Așezăm foile una peste alta în pachete de 5-6, apoi le rulăm. Tăiem fiecare rulou în fâșii, dar nu foarte subțiri. Obținem astfel fâșii proporționale care vor arăta bine în mâncare. Metoda aceasta de a tăia varza fideluță am deprins-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

După ce tocăm toată varza punem fâșiile în apă rece și le lăsăm la desărat. Dacă este nevoie, mai schimbăm apa. Eu am schimbat 2 ape, pentru că era varza sărată și destul de acră. În plus, roșiile deshidratate sunt și ele sărate.

Tocăm ceapa și o punem la călit în ulei încins. O lăsăm până începe să devină sticloasă, apoi o stropim cu puțină apă. Acum o lăsăm până este bine pătrunsă. Adăugăm varza tocată și o amestecăm bine cu ceapa călită. O lăsăm la foc mic, semi-acoperită cu capac. Adăugăm foile de dafin, câte puțin cimbru uscat și mărar uscat, dar și puțin piper măcinat.

Nu punem mult din aceste condimente de la început. Mai adăugăm o priză și spre final, după ce gustăm mâncarea de varză.

Pe la jumătatea timpului de preparare adăugăm și roșiile deshidratate. Cam după 40 de minute de fierbere a verzei murate. Dacă este nevoie, mai adăugăm și puțină apă.

După ce roșiile deshidratate sunt ușor înmuiate, adăugăm pasta de roșii și puțină boia de ardei afumată. Amestecăm ușor varza cu pasta de roșii, o acoperim din nou și o lăsăm până este bine gătită. O gustăm și mai adăugăm condimente.

Pastele se fierb în modul clasic în multă apă sărată, așa cum este indicat pe ambalaj.

Servim mâncarea de varză cu paste tricolore, caldă, presărată cu mărar verde.

Spor și poftă bună!

Nu uitați să accesați și galeria foto de mai sus, pentru a vedea și rețeta în imagini!