Gătește Varză călită cu cârnați afumați
Timp de preparare
60 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 2 kg varză albă
- 2 cepe mai mari
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 400 gr cârnați afumați
- 1 morcov
- 1 ardei gras, roșu
- sare și piper după gust
- 2 foi de dafin
- pătrunjel verde
- suc de lămâie după gust.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm varza de primele foi, o ștergem cu un prosop umezit și o tocăm mărunt. Punem varza tocată într-un bol, presărăm o linguriță de sare peste ea și o amestecăm bine. Apoi o lăsăm să se deshidrateze și ne ocupăm de celelalte ingrediente.
Tăiem cârnații în rondele și îi rumenim într-o tigaie cu ulei încins.
Scoatem cârnații cu o spumieră în alt vas, iar în locul lor adăugăm ceapa tocată. Călim ceapa doar până când se pătrunde ușor.
Adăugăm morcovul tocat mărunt sau răzuit. Îl amestecăm cu ceapa timp de un minut, apoi adăugăm varza tocată și scursă. Nu aruncăm sucul rezultat în urma deshidratării verzei, pentru că îl vom adăuga în mâncare, dacă varza nu va avea suficient lichid să se prepare.
Amestecăm varza cu ceapa și morcovul, adăugăm o crenguță de cimbru, două foi de dafin și puțin piper și o lăsăm la preparat până când începe să se pătrundă bine.
Adăugăm cârnații și ardeiul tocat în fâșii. Amestecăm ușor ingredientele și mai adăugăm puțin din sucul lăsat de varză, pentru a nu se arde ingredientele. Așezăm un capac peste cratiță și lăsăm delicioasa varză călită cu cârnați afumați să se mai prepare timp de 10-15 minute.
Potrivim gustul cu sare, piper și suc de lămâie. La final de preparare sau în timpul servirii adăugăm și verdeață.
Este delicioasă servită atât cu pâine, cât și cu mămăligă.
COMENTARII