Dulciuri
Zabaione de vanilie cu frisca si limbi de pisica
Reteta Zabaione de vanilie cu frisca si limbi de pisica este inspirata din bucataria italiana si are mare succes mai ales cand ai invitati.
Zabaione (sau zabaglione), un desert fin si delicios pe care l-am preparat cu ceva timp in urma si a devenit preferatul fiica-mii. L-am inscris si in concurs pe Arta Culinara, puteti vedea reteta si aici.
Ingrediente pentru reteta zabaione de vanilie cu frisca si limbi de pisica:
- Crema:
- 4 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri marsala
- o pastaie de vanilie
- 250 ml smantana pentru frisca
- Limbi de pisica:
- 4 albusuri
- 100 g faina
- 100 g unt
- 80 g zahar pudra
- un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare:
Pregatim crema pentru reteta Zabaione de vanilie cu frisca si limbi de pisica
Crema: mixam galbenusurile cu zaharul si semintele pastaii de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.
Apoi punem vinul ,cate o lingura ,mixand continuu dupa fiecare.
Punem apoi craticioara la baie de abur si amestecam continuu pana crema capata consistenta.
Lasam la racit si intre timp batem frisca cu cele doua linguri de zahar, apoi incorporam crema in ea si dam la rece.
Preparare limbi de pisica pentru reteta Zabaione de vanilie cu frisca si limbi de pisica
Incalzim cuptorul la 200°C. Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat. La final incorporam usor, putin cate putin albusurile batute spuma.
Transferam compozitia intr-un sac a poche si formam bastonase de aprox. 6 cm lungime, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Puneti-le distantate intre ele deoarece se vor lati la copt si se vor lipi intre ele daca nu au suficient spatiu.
Coacem 6-7 minute, limbile de pisica trebuie sa fie rumenite doar pe margini.
Crema o punem in cupe si servim cu limbi de pisica.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII