ALUAT SIMPLU DE TARTA

Continui seria retetelor pentru incepatori si astazi vom face impreuna aluat de tarta sau aluat fraged .Se poate prepara in varianta fara ou,cea cu galbenus si cu ou intreg.

Aluatul fraged pentru tarte  se prepara in general cu untul rece taiat cubulete,sare , apa foarte rece si evident,faina. Nu se framanta mult ,doar atat cat trebuie pentru a se omogeniza ingredientele,apoi se pastreaza cel putin o ora la rece.

Framantarea excesiva va face ca rezultatul final sa nu fie cel asteptat,vom obtine o crusta tare si nu una frageda.Asadar,mare attentie la acest detaliu.

 

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 5-6  linguri de apa foarte rece

sau

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • un galbenus
  • 1-2 linguri apa rece

sau (pentru aluat indulcit )

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie

 

Mod de preparare aluat simplu de tarta 

Intr-un bol punem faina,un praf de sare si untul rece taiat cubulete.Framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie sfaramicioasa,apoi punem apa si omogenizam aluatul.Daca nu se leaga mai adaugam o lingura doua de apa.

La fel procedam daca am ales  varianta cu galbenus sau ou intreg.

Il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la rece cel putin o ora .

aluat de tarta

 

Dupa ce s-a odihnit ,intindem aluatul direct pe hartia de copt il punem intr-o tava cu diametrul de 25-26  cm si-l intepam din loc in loc cu o furculita .

051

Peste aluat punem o hartie de copt pe care o acoperim cu cereale uscate.

057

 

Cocem aluatul de tarta 25-30 de minute la 180 ° C ,pana se rumeneste usor.Acesta este coptul in orb  sau coptul aluatului fara umplutura .

 

Aluatul este gata pentru a fi umplut cu diverse creme sau gemuri consistente.Eu am preferat o varianta simpla si am umplut aluatul cu magiun de prune .

105

 

140

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “ALUAT SIMPLU DE TARTA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *