BLAT UMED CU CIOCOLATA

Blat umed cu ciocolata, reteta simpla si usor de preparat. Blat pentru tort cu ciocolata, dens, umed si gustos, care nu are nevoie de insiropare.

 

Acest blat umed cu ciocolata este atat de bun incat poate fi mancat si simplu. Este, de fapt, o negresa cu ciocolata, cu consistenta umeda si crusta crocanta. Dar poate fi si umplut cu diverse creme sau un gem consistent, asa cum am facut eu la tortul Sacher.

Oricare ar fi alegerea voastra, eu zic ca blatul merita incercat. Va asigur ca va fi pe placul tuturor.

 

Ingrediente

  • pentru o forma cu diametrul de 22-24 cm

 

  • 140 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 1/2 pastaie de vanilie (sau o lingurita de extract)
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 g ciocolat amaruie (74% cacao)
  • 110 g zahar tos
  • 140 g faina

 

Mod de preparare blat umed cu ciocolata

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul si vanilia. Amestecati cu un tel sau un mixer de mana pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati galbenusurile, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Topiti ciocolata si, dupa ce s-a racit un pic, incorporati-o in compozitie.

Mixati albusurile cu un praf de sare pentru cateva minute pana capata volum si apoi incoporati zaharul tos, mixand continuu. Trebuie sa obtineti o bezea ferma si lucioasa.

Incorporati putin cate putin din albusuri, amestecand delicat, de sus in jos. La final, adaugati si faina cernuta, tot cu miscari delicate, astfel incat sa ramana o compozitie aerata.

Transferati-o intr-o forma de 22  sau 24 cm, unsa cu unt si acoperita cu hartie de copt. Coaceti blatul 50-60 minute la 170°C. Blatul este copt, cand la atingere, ramane semn pe suprafata si apar crapaturi.

Scoateti-l la racit pe un gratar.

Cand blatul s-a racit complet, taiati-l cu grija in jumatate.

Umpleti-l apoi cu crema voastra preferata. Pofta buna!

 

Va las mai jos o colectie de retete de creme pentru torturi si prajituri, care sa va inspire si sa va fie de folos.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *