BUDINCA DE PAINE CU CIOCOLATA

budinca de paine cu ciocolata.jpg 1

50 min

simplu

6 portii

Cine n-a incercat reteta de budinca de paine cu ciocolata a Nigellei nu stie ce-a pierdut .Poate numele retetei nu spune multe si  nu tenteaza dar va asigur ca e foarte buna,rezultaul e excelent.
De obicei imi place s-o mananc rece, cu fructe proaspete de sezon deasupra,e delicioasa.

Ingrediente

  • 250 g paine mai veche
  • 400 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca (nu frisca lichida indulcita )
  • 100 g chips-uri de ciocolata sau ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 40 g zahar brun (plus 2 linguri de presarat deasupra )
  • 2 linguri de rom (alcool)
  • un cub de unt pentru uns tava

 

Mod de preparare budinca de paine cu ciocolata

Ungem cu unt o tava (23 x 23 cm ) , punem painea taiata bucati si chips-urile de ciocolata sau ciocolata rupta bucati maricele.
Intr-un bol batem ouale impreuna cu zaharul folosindu-ne de un tel,adaugam laptele ,smantana si romul.
Compozitia obtinuta o turnam peste painea din tava, apasand usor sa se insiropeze toata painea.
Deasupra presarem cele doua linguri de zahar si ,dupa ce painea a absorbit tot lichidul coacem 30-40 de minute la 170 °C.
Budinca de paine cu ciocolata este foarte buna simpla dar cateva fructe proaspte de sezon deasupra ii da o savoare aparte.Pofta buna!
budinca de paine cu ciocolata

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “BUDINCA DE PAINE CU CIOCOLATA”

    1. Buna Charlotte,
      Sper s-o incerci si sa-ti placa,e foarte buna.
      Da,multumesc,sunt bine,foarte ocupata si ma pregatesc si de vacanta dupa cum bine ai intuit.Te pup !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *