CEAI DE GHIMBIR

V-am mai povestit despre dragostea mea nemarginita pentru ghimbir si-n alte postari iar astazi va aduc in atentie una din bauturile mele preferate ,ceai de ghimbir .

Desi ghimbriul nu-mi lipseste niciodata din casa ,fie ca e sirop sau cu lamaie si miere la borcan , am mereu si cate o radacina de ghimbir proaspat .

De cand s-a mai racorit ,imi fac cate un ceai de ghimbir de doua trei ori pe saptamana. Dupa cum se stie are multe beneficii si e pacat sa nu profitam de o bautura asa sanatoasa si aromata .

Intareste sistemul imunitar ,este foarte eficient impotriva gripei si racelii ,are efect energizant , ajuta la digestie si asigura o buna circulatie a sangelui .De asemeni este un bun remediu in cazul starilor de greata ,scade tensiunea si are puternice efecte analgezice .

Sper ca v-am convins sa consumati cat mai des radacina de ghimbir in ceaiuri,sirop,in diverse mancaruri sau dulciuri .

Ingrediente

  • 5-7 g radacina de ghimbir
  • 500 ml apa
  • miere
  • felii de lamaie
  • menta

Mod de preparare ceai de ghimbir

Prepararea este rapida si extrem de simpla .Puneti apa la fiert intr-un ibric si intre timp curatati ghimbirul de coaja si taiati-l felii sau dati-l prin razatoare .Sau puteti sa-l spalati foarte bine si sa-l lasati cu tot cu coaja,ceaiul va iesi un pic mai colorat .

ceai de ghimbir 002

Cand apa a dat in clocot ,stingeti focul,puneti ghimbirul si lasati la infuzat 10-15 minute .

Beti ceaiul cald,indulcit cu miere ,cu o felie de lamaie si menta proaspata . Pofta buna !

ceai de ghimbir 010

 

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “CEAI DE GHIMBIR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *