CEAI DE GHIMBIR

V-am mai povestit despre dragostea mea nemarginita pentru ghimbir si-n alte postari iar astazi va aduc in atentie una din bauturile mele preferate ,ceai de ghimbir .

Desi ghimbriul nu-mi lipseste niciodata din casa ,fie ca e sirop sau cu lamaie si miere la borcan , am mereu si cate o radacina de ghimbir proaspat .

De cand s-a mai racorit ,imi fac cate un ceai de ghimbir de doua trei ori pe saptamana. Dupa cum se stie are multe beneficii si e pacat sa nu profitam de o bautura asa sanatoasa si aromata .

Intareste sistemul imunitar ,este foarte eficient impotriva gripei si racelii ,are efect energizant , ajuta la digestie si asigura o buna circulatie a sangelui .De asemeni este un bun remediu in cazul starilor de greata ,scade tensiunea si are puternice efecte analgezice .

Sper ca v-am convins sa consumati cat mai des radacina de ghimbir in ceaiuri,sirop,in diverse mancaruri sau dulciuri .

Ingrediente

  • 5-7 g radacina de ghimbir
  • 500 ml apa
  • miere
  • felii de lamaie
  • menta

Mod de preparare ceai de ghimbir

Prepararea este rapida si extrem de simpla .Puneti apa la fiert intr-un ibric si intre timp curatati ghimbirul de coaja si taiati-l felii sau dati-l prin razatoare .Sau puteti sa-l spalati foarte bine si sa-l lasati cu tot cu coaja,ceaiul va iesi un pic mai colorat .

ceai de ghimbir 002

Cand apa a dat in clocot ,stingeti focul,puneti ghimbirul si lasati la infuzat 10-15 minute .

Beti ceaiul cald,indulcit cu miere ,cu o felie de lamaie si menta proaspata . Pofta buna !

ceai de ghimbir 010

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CEAI DE GHIMBIR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *