SIROP DE GHIMBIR

Siropurile nu sunt bune numai vara ci si in anotimpurile reci .De obicei  am in casa mai tot timpul ghimbir cu miere ,care imi este de mare ajutor dar si acest sirop de ghimbir pe care vi-l recomand pentru ca este delicios si are si nenumarate proprietati.

Ingrediente

  • 350 g radacina de ghimbir
  • 400 g zahar (poate fi si brun)
  • 350 ml apa

Mod de preparare sirop de ghimbir
Spalati radacinile de ghimbir si dati-le pe razatoarea mare.Trebuie sa va avertizez ca,lasate cu coaja ,siropul va avea o culoare mai inchisa,spre maroniu iar daca alegeti sa-l curatati,va rezulta un sirop de un galben frumos.Eu il rad cu coaja cu tot,nu ma deranjeaza culoarea,atat timp cat nu afeceaza gustul.
Deci ,in timp ce dam ghimbirul pe razatoare,punem la fiert apa cu zaharul ,trebuie sa capete un pic de consistenta,15 minute sunt suficiente.
Adaugati ghimbirul ras si mai fierbeti inca vreo 15 minute,apoi stingeti focul,acoperiti si lasati la racit.
Apoi strecurati bine siropul printr-o sita si puneti-l intr-o sticla la rece.Din cantitatile date obtineti in jur de 500-550 ml sirop picant si aromat.
Serviti-l simplu sau cu felii de lamaie ,lime ori menta proaspata.Va puteti aroma si ceaiurile cu o lingura din acest sirop. Pofta buna !
sirop-de-ghimbir

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *