CHEC DE POST

 

Din categoria dulciuri de post azi va aduc reteta unui chec de post foarte bun si rapid de preparat . Este un chec de post dens ,aromat cu coaja de porocala ,vanilie si imbogatit cu nuca de cocos si cacao .

Are o consistenta umeda si se pastreaza moale cateva zile infasurat in folie alimentara .

 

 

Ingrediente

  • 370 g faina
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 1 lingura de praf de copt
  • coaja de la o portocala micuta
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 2 linguri nuca de cocos
  • fistic macinat si cocos pentru decor

Mod de preparare chec de post

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea se topesc .Apoi punem uleiul si aromele .

chec de post

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt ,treptat ,amestecand bine cu un tel ,sa se omogenizeze si sa nu se formeze cocoloase.

chec de post

Aluatul obtinut il impartim egal  in doua boluri .

Intr-un bol punem nuca de cocos si amestecam.

chec de post

Iar in celalalt punem lingura de cacao,cernuta.

chec de post

Acoperim o tava de chec (7 cm x 11 cm x 30 cm ) cu hartie de copt si punem cele doua compozitii in ordinea care dorim ,apoi amestecam cu o furculita ,cu miscari de sus in jos sa se marmoreze un pic 🙂 .

Deasupra am presarat o lingura de nuca de cocos si una de fistic macinat .

Coacem checul 35-40 de minute la 180 °C ,cuptor preincalzit .Pentru siguranta ,faceti testul cu scobitoarea .

chec de post 11

Taiati checul numai dupa ce s-a racit complet ,Pofta buna !

chec de post 1

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *