CHEESECAKE CU CIOCOLATA

30+180 min

mediu

12 portii

 

Reteta de cheesecake cu ciocolata este una foarte simplu de facut si absolut delicioasa. De obicei o pregatesc inainte cu o zi ,astfel are destul timp de stat la frigider  🙂 .

Ingrediente:

Baza:

  • 300 gr biscuiti (am folosit integrali)
  • 140 gr de unt
  • 1 lingura cu varf de zahar pudra
  • 5 linguri lapte

Crema:

  • 200 gr crema de branza(tip philadelphia)
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 8 gr de gelatina(4 foi)

Topping:

  • 160 gr de ciocolata amaruie
  • 115 ml lapte

Mod de preparare cheesecake cu ciocolata

Biscuitii ii macinam la robot sau ii sfaramam cu sucitorul ,adaugam peste ei untul topit , lingura de zahar si laptele.Omogenizam, punem intr-o forma cu diametrul de 24 cm  si nivelam cu ajutorul unui pahar.Pastram la frigider pana pregatim crema.

Crema de branza se amesteca cu mascarponele,zaharul pudra,zaharul vanilat.Frisca lichida o incalzim fara a o fierbe si o amestecam cu gelatina hidratata inainte in apa rece.Omogenizam cele doua compozitii si punem peste baza,nivelam si punem iar la rece.

Pentru topping : ciocolata rupta bucatele se topeste la baie de abur sau la microunde impreuna cu laptele,apoi turnam in forma.

Pastram la rece cel putin 4-5 ore,portionam si servim rece.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “CHEESECAKE CU CIOCOLATA”

  1. What a lovely cake. It really looks delicious. I love the chocolate topping you’ve used on top of the cake. I hope you have a great day. Blessings…Mary

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *