CHIFLE PENTRU HAMBURGER

chifle pentru hamburgeri

100 min

mediu

8 portii

Asa cum am promis,revin repede si cu reteta de chifle pentru hamburger .Bine,nu-i neaparat sa puneti in  ele doar hambugeri,puteti face sandwich-uri cu diverse umputuri ,painicile astea sunt asa de gustoase si pufoase incat ,cu orice le-ati asorta,vor fi delicioase.

 

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata(sau 7 g uscata)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 ou
  • 50 g unt
  •  1 lingurita rasa de sare
  •  susan pentru decor

Mod de preparare chifle pentru hamburger

Cernem faina intr-un bol,facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia amestecata cu zaharul si 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte).
Cand la supafata au aparut multe bule,incalzim si restul de lapte,adaugam oul batut,untul moale si incepem sa framantam pana incorporam tot lichidul.
Continuam inca vreo 10 minute,pana ce aluatul devine elastic si nelipicios.
Il lasam sa cresca o ora la loc caldut.
Cand aluatul si-a dublat volumul,impartim aluatul in 8 bile  si le dam forma de chifle,mai aplatizate.Dupa 15-20 min,le ungem cu apa si presaram seminte de susan alb.
Coacem 25-30 de minute la 200°C,pana se rumenesc usor deasupra.Pofta buna!
chifle pentru hamburgeri
chifle pentru hamburgeri

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *