CHIFTELE DE LINTE SI CIUPERCI

chiftele de linte si ciuperci

30-40 min

simplu

12 portii

 

Astazi va propun o reteta simpla si delicioasa de chiftele de linte si ciuperci.Sunt gustoase si hranitoare,necesita doar cateva ingrediente,sunt vegane,ideale si in perioadele de post.

Le-am preparat in tigaia Regis Stone 28 cm,s-au gatit perfect datorita invelisului antiaderent cu efect de piatra incinsa,gros de 4 mm care asigura distribuirea uniforma a caldurii si n-a fost nevie sa folosesc niciun pic de ulei.

Este o tigaie de calitate,durabila si rezistenta la zgarieturi, se curata extrem de usor si pe care orice gospodina ar trebui sa o aiba.

 

 

Ingrediente

  • 250 g linte fiarta
  • 100 g ciuperci din conserva
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de ulei de masline
  • patrunjel

Mod de preparare chiftele de linte si ciuperci

Maruntiti intr-un robot sau blender lintea ,ciupercile,ceapa si usturoiul.

chiftele-de-linte-si-ciuperci

Transferati-le intr-un bol,adaugati uleiul,pesmetul(3 linguri pentru inceput) ,sarea,piperul si patrunjelul tocat.Amestecati bine sa omogenizati compozitia.Daca este prea moale,mai puneti si cealalta lingura de pesmet.

chiftele-de-linte-si-ciuperci-jpg1

Cu mainile umezite cu apa formati 12 chiftelute.Incalziti tigaia si puneti chiftelutele.Lasati-le cate 10-12 minute pe fiecare parte,pana se rumenesc frumos.Focul trebuie sa fie mic-mediu.

chiftele-de-linte-si-ciuperci-jpg2

Mancati-le calde alaturi de o salata mixta ,legume la tigaiesau chiar o bucata de carne la gratar.Pofta buna !

chiftele de linte si ciuperci

chiftele de linte si ciuperci

chiftele de linte si ciuperci

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *