CHIFTELE DE LINTE SI CIUPERCI

30-40 min

simplu

12 portii

 

Astazi va propun o reteta simpla si delicioasa de chiftele de linte si ciuperci.Sunt gustoase si hranitoare,necesita doar cateva ingrediente,sunt vegane,ideale si in perioadele de post.

Le-am preparat in tigaia Regis Stone 28 cm,s-au gatit perfect datorita invelisului antiaderent cu efect de piatra incinsa,gros de 4 mm care asigura distribuirea uniforma a caldurii si n-a fost nevie sa folosesc niciun pic de ulei.

Este o tigaie de calitate,durabila si rezistenta la zgarieturi, se curata extrem de usor si pe care orice gospodina ar trebui sa o aiba.

 

 

Ingrediente

  • 250 g linte fiarta
  • 100 g ciuperci din conserva
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de ulei de masline
  • patrunjel

Mod de preparare chiftele de linte si ciuperci

Maruntiti intr-un robot sau blender lintea ,ciupercile,ceapa si usturoiul.

chiftele-de-linte-si-ciuperci

Transferati-le intr-un bol,adaugati uleiul,pesmetul(3 linguri pentru inceput) ,sarea,piperul si patrunjelul tocat.Amestecati bine sa omogenizati compozitia.Daca este prea moale,mai puneti si cealalta lingura de pesmet.

chiftele-de-linte-si-ciuperci-jpg1

Cu mainile umezite cu apa formati 12 chiftelute.Incalziti tigaia si puneti chiftelutele.Lasati-le cate 10-12 minute pe fiecare parte,pana se rumenesc frumos.Focul trebuie sa fie mic-mediu.

chiftele-de-linte-si-ciuperci-jpg2

Mancati-le calde alaturi de o salata mixta ,legume la tigaiesau chiar o bucata de carne la gratar.Pofta buna !

chiftele de linte si ciuperci

chiftele de linte si ciuperci

chiftele de linte si ciuperci

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *