FAGURI CU CREMA DE CIOCOLATA

Din seria retete din copilarie,astazi va aduc faguri cu crema de ciocolata.O reteta veche si delicioasa,foarte usor de preparat,neaparat cu forma speciala.Eu am achizitionat de curand un aparat de facut waffles(gofre),nuci si alte forme dragute de flori si animalute,foarte util pentru ca se pot schimba placile.Dar si o forma veche de faguri a mamei sau a bunicii face o treaba grozava si fagurii ies la fel de buni.

 

Ingrediente

  • Aluat faguri
  • 4 oua
  • 150 g zahar (8 linguri)
  • 160 g faina(12 linguri)
  • 70 ml ulei (10 linguri)
  • 1 lingurita amoniac(stinsa intr-o lingura de otet)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 250 unt
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare faguri cu crema de ciocolata

Intai preparam crema pentru ca va trebui sa se raceasca bine.

Intr-o craticioara punem ouale,zaharul,cele doua linguri de cacao si un praf de sare.Amestecm bine cu un tel pana se omogenizeaza bine.

DSC_0278

Punem vasul la baie de aburi si fierbem crema timp de 10-12 minute amestecand continuu.Aveti grija ca apa care fierbe in vasul de dedesubt sa nu atinga craticioara cu crema.Dupa ce dati vasul jos,adaugati untul cubulete,amestecati bine sa se incorporeze in totalitate si apoi adaugati si esenta de rom.Puneti crema la rece sa se intareasca.

faguri cu crema de ciocolata

Cat crema sta la rece pregatim aluatul de faguri.Intr-un bol mixati ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase si zaharul s-a topit complet.Turnati uleiul,puneti si amoniacul stins cu o lingura de otet sau zeama de lamaie.La final incorporati vanilia si faina.

faguri cu crema de ciocolata.jpg 1

Compozitia trebuie sa fie grosuta dar sa curga de pe lingura.

DSC_0309

Incalziti aparatul sau forma de faguri si puneti cate o lingura plina din aluat.Coaceti pana se rumenesc usor.

DSC_0315

Continuati pana se termina tot aluatul apoi umpleti fagurii cu crema de ciocolata din belsug 🙂 .

DSC_0316

Sunt deliciosi si usor de facut,asa ca v-i recomand cu drag.Pofta buna !

DSC_0331

DSC_0336

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *