FRIPTURA AROMATA DE PORC LA CUPTOR

friptura aromata de porc la cuptor

O friptura aromata de porc la cuptor,suculenta si gustoasa.Nu necesita mult timp de preparare,doar gatitul la cuptor ia ceva timp dar gustul si savoarea finala merita asteptarea .Se poate servi alaturi de orice garnitura va place,merg foarte bine piureurile sau sote-urile de legume.Eu am ales de data asta varza de Bruxelles ,fiarta putin in prealabil si sotata in putin ulei de masline amestecat cu o lingura de unt.

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc
  • 350 ml apa
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare si piper proaspat macinate


Mod de preparare friptura aromata de porc la cuptor

Taiem carnea in felii ,cam 1-1,5 cm si le asezam intr-o tava unsa cu ulei.Saram si presaram condimentele si apoi turnam apa.
Acoperim cu folie de aluminiu si punem tava la cupor preincalzit,foc mediu (170-180 °C) pentru aproximativ o ora.Dupa 40 de minute luam folia si lasam carnea sa se rumeneasca frumos deasupra.Daca nu e inca patrunsa cand trebuie sa luati folia ,mai adaugati o ceasca de apa si ma lasati sa se gateasca acoperit.
Servim calda cu garnitura preferata.Delicioasa,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “FRIPTURA AROMATA DE PORC LA CUPTOR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *