TORT CU CIOCOLATA SI GHIMBIR

Un tort simplu,fara siropuri sau creme sofisticate,dar extrem de aromat si bun,iar combinatia ghimbir-ciocolata este una foarte,foarte reusita.

Ingrediente:

  • 140 g faina alba
  • 70 g faina integrala
  • 160 g unt
  • 140 g zahar
  • 1 lingurita de miere
  • 50 g ghimbir proaspat
  • 3 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
Preincalzim cuptorul la 180 °C.Curatam ghimbirul si-l dam pe razatoarea mica .Separam ouale si albusurile le  mixam pana obtinem o bezea tare.
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza,adaugam galbenusurile,mierea,cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt,laptele ,ghimbirul ras si albusurile batute.
Ungem cu unt o forma rotunda cu inel detasabil(22-24 cm diametru) si punem compozitia,niveland cu o spatula.Coacem 35-40 de minute la 180 °C.
Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si decoram tortul cand este rece.Eu ,de data asta am folosit o glazura-fondant care mi-a ramas de la o alta prajitura,dar mi s-a parut prea dulce ,insa cu ciocolata amaruie se potriveste mult mai bine.
Putem servi dupa ce s-aintarit ciocolata.Este foarte aromat si vi-l recomand din suflet.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “TORT CU CIOCOLATA SI GHIMBIR”

  1. Cu ce bunatate ne ispitesti din nou? Excelenta prajiturica! Imi place mult ghimbirul. Am facut acum doua luni ghimbir zaharisit dar inca nu am apucat sa-l folosesc. Imi place mult aroma sa. Iar in combinatie cu ciocolata sunt sigura ca e un deliciu. Sa ai o seara frumoasa!

  2. Stii ca nu am mincat niciodata ghimbir… rusinca mie… Dar la cit de bine arata prajitura, nu refuz o portioara, doua… Ma tem ca am ajuns cam tirziu si nu mai e, asa-i ?! Promit ca tura viitoare, voi fi prima la degustare… Pupici !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *