GRATIN DE VINETE,ROSII SI CEAPA ROSIE

  Este toamna si cat inca mai gasim in piete legume proaspete trebuie sa profitam din plin de ele.Asadar sa le gatim in mod sanatos si gustos,fara prea mult efort si cu rezultate satisfacatoare.
Reteta de astazi este tot una simpla,asemanatoare celei de tian de legume ,la fel de savuroasa ,dar care se deosebeste prin adaosul minunat de ierburi aromate si pesmet,asa cum ii sta bine unui gratin  :D.
Sper sa va placa ideea si sa incercati reteta,e perfecta pentru un pranz sau o cina usoara.

Ingrediente :

  • 3 vinete lungi medii (aprox.1 kg )
  • 6 rosii potrivite (1 kg )
  • 3-4 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • cimbrisor,oregano si patrunjel (proaspete)
  • sare si piper
  • 30 g parmezan ras
  • 40 g pesmet
  • 5-6 linguri de ulei
  • 100 ml vin alb sec (sau apa )
Spalam si taiem vinetele in felii.Presaram sare peste ele si le lasam la scurs intr-o sita in jur de 30 de minute.Apoi le clatim de sarea in exces si le uscam cu servetele de bucatarie.
Intre timp feliem si rosiile,cepele si cateii de usturoi.
Ungem o tava (24×33 cm ) cu doua linguri de ulei si asezam feliile de legume,alternate,incluzand si usturoiul.

Separat,intr-un bol,punem parmezanul ras,pesmetul si mix-ul de ierburi aromate,tocate fin si le amestecam .

Apoi presaram uniform peste legume,turnam vinul alb,saram si piperam si stropim uniform cu uleiul de masline ramas.

Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si coacem 35-40 de minute la 180-190 °C.In ultimele 10 minute,descoperim tava pentru ca legumele sa se rumeneasca usor.
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “GRATIN DE VINETE,ROSII SI CEAPA ROSIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare