Dulciuri

Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată

Rețetele de pască au devenit foarte versatile în ultimii ani și au apărut diferite combinații de ingrediente, adăugate la cele tradiționale. Una dintre aceste rețete, pe care v-o recomandăm, este rețeta de pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată. Gustul este absolut delicios, iar aspectul este pe măsura gustului.

Rețeta nu este foarte complexă, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare rețetelor de deserturi. Am mai prezentat anterior pe blog o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. A avut mare succes datorită aluatului mai interesant decât cel clasic.

Chiar dacă de bază rămâne tot rețeta tradițională de pască, merită să mai încercăm și alte variante. Sărbătorile Pascale se întind pe mai multe zile, deci putem prepara mai multe rețete de pască.

Vă mai recomandăm să încercați de pe blog și rețeta de pască bicoloră sau pască zebră. Este simplă, este delicioasă și arată spectaculos. Este o pască fără aluat pe care o puteți umple sau nu, cu stafide.

Cum preparăm rețeta de pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată

Pentru rețeta de azi, interesant este și aluatul fraged cu ciocolată, dar și compoziția de brânză cu banane. Iar pentru un plus de gust, dar și de aspect, adăugăm și puțină coajă de portocale. Va oferi desertului un contrast de gusturi și de arome.

Aluatul fraged cu ciocolată îl putem folosi și la rețetele de tarte sau la cele de fursecuri, nuci umplute, etc.

Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi în care este folosit. Tastați cuvintele ”aluat fraged” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată.

Porție de pască pe o farfurie, alături de platoul cu pască secționată, două lingurițe și două banane

Gătește Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

12

Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată porționată pe farfurie și pe platou, alături de două lingurițe și două banane

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged cu ciocolată:
  • 500 gr făină
  • 2 gălbenușuri
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 125 ml lapte
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 vârf linguriță sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură suc de lămâie.
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză proaspătă de vaci
  • 2 banane coapte
  • 2 linguri de smântână
  • 2 albușuri
  • 100 gr unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 100 gr amidon
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la o portocală răzuită
  • 50 gr ciocolată topită pentru decor.

Mod de preparare

Mai întâi pregătim aluatul fraged cu ciocolată, care necesită mai mult timp.

Punem într-o crăticioară ciocolata mărunțită, împreună cu untul și laptele. Așezăm crăticioara la foc minim și amestecăm  continuu până când se topesc ingredientele solide, iar compoziția este omogenă. Stingem focul și lăsăm compoziția de ciocolată să se răcească.

Punem gălbenușurile într-un bol, adăugăm un praf de sare și zahărul și le amestecăm până când se dizolvă zahărul. Adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită. Dizolvăm bicarbonatul în sucul de lămâie și îl adăugăm în compoziție.

Trecem prin sită făină cu praful de copt și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus. Vom obține un aluat ușor ferm și nelipicios. Îl împachetăm în folie alimentară și îl lăsăm la odihnit timp de 10-15 minute.

În acest interval de timp, pregătim compoziția de brânză pentru pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată.

Sfărâmăm bananele și le amestecăm cu brânza, într-un bol. Adăugăm untul moale, smântâna, jumătate din coaja de portocală răzuită și esența.

Amestecăm cele două albușuri presărate cu sare, până când devin spumoase. Adăugăm zahărul și le amestecăm energic, până când obținem o bezea fermă.

Adăugăm treptat bezeaua de albușuri în compoziția de brânză. Potrivim textura compoziției adăugând amidon alimentar.

Înainte de a forma pasca în forma de copt, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Folosim o formă de copt cu diametrul de 24 cm pe care o ungem cu unt sau ulei și presărăm făină. Întindem aluatul fraged într-o foaie circulară de aproximativ 50 cm diametrul. O modelăm în interiorul formei de copt, iar marginile le lăsăm să cadă libere spre exterior.

Turnăm compoziția de brânză în interiorul aluatului fraged cu ciocolată.  Aducem marginile aluatului peste compoziția de brânză și le așezăm cât mai uniform. Mijlocul va rămâne liber, fără aluat.

Punem tava în cuptor și coacem delicioasa pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată  pentru 40-45 de minute la 180 de grade Celsius.

O lăsăm să se răcească complet în forma de copt și abia apoi o transferăm pe platou și o decorăm cu ciocolată topită și coajă de portocală răzuită. O porționăm când este bine răcită, pentru a nu se deforma.

Spor și poftă bună!