MARMELADA DE ARDEI IUTE

 

Astazi avem o noua reteta delicioasa pentru rubrica RETETE FEL DE FEL de la prieteni .Pentru ca in aceasta perioada se gasesc in abundenta ardei iuti ,Mihaela Gafiuc a venit cu reteta de marmelada de ardei iute .

Mihaela este o prietena minunata , mamica devotata , gospodina ireprosabila si pregateste cu mare drag tot felul de bunatati .Locuieste de multi ani intr-o superba regiune a Italiei,Calabria si gateste cu drag retete italiene,din bucataria romaneasca si nu numai .

Marmelada de ardei iute se potriveste perfect cu diverse branzeturi ,carne la gratar ,se poate folosi si in sosurile pentru fripturi sau ,de ce nu,in sandwich-urile cu carne.

Ingrediente

  • 1 kg ardei
  • 500 ml otet
  • 300-400 g zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare marmelada de ardei iute

Se spala si curata ardeii de cotoare,seminte si nervuri ,apoi se toaca cubulete mici.

dulceata de ardei iute

 

Otetul ,zaharul si un praf de sare se pun la fiert intr-o craticioara si se lasa pana se formeaza un sirop legat .Atunci se adauga ardeii si se fierb in jur de 40 de minute .Cu un mixer vertical se paseaza marmelada si se mai fierbe inca 5-10 minute ,amestecand sa nu se lipeasca.

dulceata de ardei iute 1

 

Marmelada fierbinte se pune in borcane sterilizate care se aseaza cu fundul in sus pentru a se forma vid.Se acopera cu o patura si se lasa pana se racesc complet .Pofta buna !

dulceata de ardei iute

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “MARMELADA DE ARDEI IUTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *