Rețete fel de fel de la prieteni

Tort cu cremă de mure și pișcoturi

Acest tort cu cremă de mure și pișcoturi este simplu și rapid de preparat, fără coacere. Murele oferă tortului un gust deosebit și un aspect spectaculos, atât transformate în cremă cât și folosite proaspete, ca decor.

Tortul face parte din categoria rețetelor de deserturi împărtășite de prietenii blogului. A fost preparat de Andra Constantinescu, o prietenă fidelă a blogului nostru.

Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta  de Tort cu iaurt si fructe  postată anterior pe blogul nostru.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi, la fel de simple și delicioase.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu fructe fără coacere.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu cremă de mure și pișcoturi.

Tort cu cremă de mure și pișcoturi porționat

Gătește Tort cu cremă de mure și pișcoturi

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

10

Tort cu cremă de mure și pișcoturi

Ingrediente

  • 400 gr mure
  • 150 gr zahăr
  • 10 gr gelatină
  • 250 ml apă
  • 300 gr pișcoturi
  • 150 ml sirop de zmeură
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 400 gr lapte condensat

Mod de preparare

Murele se spală bine, se scurg și se pun la fiert împreună cu zahărul, până scad consistent. Apoi se pasează cu blenderul, se trece pasta rezultată prin sită și se lasă la răcit.

Când pasta de mure este răcită, se mixează 300 ml de frișcă. Se încorporează în ea laptele condensat si pasta de mure.

Din crema rezultată se dau la frigider 200 gr, pentru decor.

Gelatina se pune la hidratat în 100 ml de apă rece, iar când absoarbe toată apa se diluează prin fierbere la foc mic. Se adaugă peste crema de mure rămasă, amestecând intens.

Se umezește o tavă mare pentru cozonac și se tapetează cu o folie de plastic.

Se așază la baza ei un rând de pișcoturi trecute prin siropul de zmeură diluat cu 150 ml apă.

Vedeți Aici și o Rețetă de sirop de zmeură.

Peste pișcoturile însiropate se întinde un strat de cremă, apoi se completează cu încă un rând de pișcoturi trecute prin sirop, din nou un strat de cremă, iar la final ultimul rând de pișcoturi însiropate.

Se acoperă tortul cu folie și se introduce la frigider până a doua zi, sau până când crema este bine închegată.

A doua zi se răstoarnă tortul pe platou și se îmbracă în frișcă bătută. Deasupra se decorează cu crema de mure oprită, sub formă de trandafiri, folosind posh cu duiuri speciale.

Se mai decorează cu mure proaspete și frunze de roiniță.

Este un tort delicios și aspectuos, perfect pentru un weekend în familie.