Gătește Tort cu cremă de mure și pișcoturi
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
10

Ingrediente
- 400 gr mure
- 150 gr zahăr
- 10 gr gelatină
- 250 ml apă
- 300 gr pișcoturi
- 150 ml sirop de zmeură
- 500 ml frișcă lichidă
- 400 gr lapte condensat
Mod de preparare
Murele se spală bine, se scurg și se pun la fiert împreună cu zahărul, până scad consistent. Apoi se pasează cu blenderul, se trece pasta rezultată prin sită și se lasă la răcit.
Când pasta de mure este răcită, se mixează 300 ml de frișcă. Se încorporează în ea laptele condensat si pasta de mure.
Din crema rezultată se dau la frigider 200 gr, pentru decor.
Gelatina se pune la hidratat în 100 ml de apă rece, iar când absoarbe toată apa se diluează prin fierbere la foc mic. Se adaugă peste crema de mure rămasă, amestecând intens.
Se umezește o tavă mare pentru cozonac și se tapetează cu o folie de plastic.
Se așază la baza ei un rând de pișcoturi trecute prin siropul de zmeură diluat cu 150 ml apă.
Vedeți Aici și o Rețetă de sirop de zmeură.
Peste pișcoturile însiropate se întinde un strat de cremă, apoi se completează cu încă un rând de pișcoturi trecute prin sirop, din nou un strat de cremă, iar la final ultimul rând de pișcoturi însiropate.
Se acoperă tortul cu folie și se introduce la frigider până a doua zi, sau până când crema este bine închegată.
A doua zi se răstoarnă tortul pe platou și se îmbracă în frișcă bătută. Deasupra se decorează cu crema de mure oprită, sub formă de trandafiri, folosind posh cu duiuri speciale.
Se mai decorează cu mure proaspete și frunze de roiniță.
Este un tort delicios și aspectuos, perfect pentru un weekend în familie.
COMENTARII