Gătește Mâncare de pui cu multe legume de vară
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg aripioare și pulpe inferioare de pui
- 1 ardei gras, roșu
- 1 kg roșii românești, bine coapte
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură de usturoi nou
- 1 legătură de ceapă roșie, nouă
- 350 gr cartofi noi
- 1 sfeclă roșie, nouă
- 300 gr mazăre
- urdă
- ulei de floarea soarelui
- sare și piper
- 1 legătură de mărar verde
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cărnii de pui. Condimentăm aripioarele și pulpele de pui cu sare și piper și le lăsăm 30 de minute deoparte pentru a pătrunde condimentele în carne Apoi le rumenim în ulei încins, pe toate părțile.
Cât timp carnea stă la odihnit curățăm legumele, mai puțin sfecla roșie și le tocăm în cuburi mai mari.
Când aripioarele și pulpele de pui sunt preparate pe jumătate , adăugăm, pe rând, în funcție de timpii de preparare, legumele. Mai întâi adăugăm ceapa și usturoiul, apoi cartofii și mazărea. Amestecăm bine legumele cu carnea de pui. Adăugăm și apă fierbinte, cât să fie bine acoperite.
Pregătim separat și sosul de roșii. Opărim roșiile în apă clocotită cu sare, le curățăm și le tocăm în cuburi. Le punem la fiert în puțin ulei de măsline. Adăugăm 1-2 căței de usturoi striviți, sare și piper, după gust. Fierbem sosul de roșii până când scade la jumătate. Îl adăugăm peste carnea de pui și legumele din celălalt vas.
Mai fierbem delicioasa mâncare de pui cu multe legume de vară pentru 10-12 minute.
Sfecla roșie o coacem la cuptor, sau o fierbem, după preferințe. Apoi o curățăm și o feliem în rondele. O servim alături de mâncarea de pui cu legume presărată cu mărar verde și 2-3 felii de urdă.
Este o combinație de ingrediente perfectă pentru o masă consistentă dintr-o zi de vară.
Spor și poftă bună!
COMENTARII