Rețete fel de fel de la prieteni

Mâncare de pui cu multe legume de vară

Pentru că este sezonul legumelor de vară, pline de savoare și vitamine, nu ezităm să le combinăm în diferite preparate culinare. Cu cât sunt mai colorate legumele, cu atât sunt mai pline de vitamine și vor da culoare deosebită preparatelor. De data aceasta am optat pentru o rețetă de mâncare de pui cu multe legume de vară, servită cu urdă și mărar verde.

Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani. Acesta a adunat toată savoarea legumelor de vară într-o rețetă de excepție. O multitudine de gusturi și culori într-un delicios preparat, perfect pentru o masă principală, consistentă și hrănitoare.

Tot din bucătăria lui Vlăduț v-am mai prezentat pe blog și rețeta de ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite. Este una dintre rețetele verii gata în 30 de minute.

Iar una dintre cele mai apreciate rețete de la Vlăduț a fost o rețetă veche de pui pe sticlă la cuptor. Este o rețetă adorată cu care ne delectam pe vremuri.

Ce conține rețeta de mâncare de pui cu multe legume de vară

 

Rețeta de față se prepară din aripioare și pulpe inferioare de pui plus o multitudine de legume de vară. Mai precis conține ceapă nouă și usturoi nou, mazăre, cartofi noi și sfeclă roșie. Nu lipsesc nici roșiile proaspete și nici ardeii. Dar, se mai pot adăuga și dovlecei și păstăi de fasole verde.

Cu cât este mai mare bogăția de legume, cu atât gustul este mai delicios și mâncarea mai consistentă.

Dacă și voi sunteți fani ai rețetelor lui Vlăduț, găsiți pe blog o colecție de rețete din bucătăria lui.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pui cu multe legume de vară.

Mâncare de pui cu multe legume de vară în oală

Gătește Mâncare de pui cu multe legume de vară

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Mâncare de pui cu multe legume de vară în oală

Ingrediente

  • 1 kg aripioare și pulpe inferioare de pui
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 kg roșii românești, bine coapte
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de usturoi nou
  • 1 legătură de ceapă roșie, nouă
  • 350 gr cartofi noi
  • 1 sfeclă roșie, nouă
  • 300 gr mazăre
  • urdă
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
  • 1 legătură de mărar verde

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cărnii de pui. Condimentăm aripioarele și pulpele de pui cu sare și piper și le lăsăm 30 de minute deoparte pentru a pătrunde condimentele în carne Apoi le rumenim în ulei încins, pe toate părțile.

Cât timp carnea stă la odihnit curățăm legumele, mai puțin sfecla roșie și le tocăm în cuburi mai mari.

Când aripioarele și pulpele de pui sunt preparate pe jumătate , adăugăm, pe rând, în funcție de timpii de preparare, legumele. Mai întâi adăugăm ceapa și usturoiul, apoi cartofii și mazărea. Amestecăm bine legumele cu carnea de pui. Adăugăm și apă fierbinte, cât să fie bine acoperite.

Pregătim separat și sosul de roșii. Opărim roșiile în apă clocotită cu sare, le curățăm și le tocăm în cuburi. Le punem la fiert în puțin ulei de măsline. Adăugăm 1-2 căței de usturoi striviți, sare și piper, după gust. Fierbem sosul de roșii până când scade la jumătate. Îl adăugăm peste carnea de pui și legumele din celălalt vas.

Mai fierbem delicioasa mâncare de pui cu multe legume de vară pentru 10-12 minute.

Sfecla roșie o coacem la cuptor, sau o fierbem, după preferințe. Apoi o curățăm și o feliem în rondele. O servim alături de mâncarea de pui cu legume presărată cu mărar verde și 2-3 felii de urdă.

Este o combinație de ingrediente perfectă pentru o masă consistentă dintr-o zi de vară.

Spor și poftă bună!