MINI TARTE CU CIOCOLATA SI FRUCTE

 

Zilele astea ne-am delectat  cu aceste mini tarte cu ciocolata si fructe,un deliciu absolut,mai ales pentru ciocolatosii mei.Este un desert gustos si aratos,se face foarte usor si puteti alege ciocolata si fructele care va plac mai mult.Eu am ales ciocolata amaruie pentru ca este preferata noastra si fructele pe care le aveam la indemana.

Va invit sa le incercati,va fi un desert pe cinste,garantez! 🙂

 

Ingrediente

  • Aluat fraged
  • 200g faina
  • 125 g unt
  • 50 g cacao
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 7-8 linguri de apa foarte rece
  • Crema de ciocolata
  • 250 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 250 g smantana pentru frisca
  • Decor
  • capsune,kiwi,mure,coacaze

Mod de preparare mini tarte cu ciocolata si fructe

Intai preparam aluatul fraged pentru mini tarte pentru ca va trebui sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.

Intr-un bol punem faina,cacaoa,zaharul pudra,praful de sare si untul rece taiat cubulete.Framantam rapid cu varful degetelor pana obtinem o compozitie faramicioasa.Adaugam apa rece si omogenizam,trebuie doar sa se lege si sa formam un aluat.

*NU framantati excesiv,aluatul se va inmuia iar crustele tartelor vor fi tari.

mini tarte cu ciocolata si fructe

Infasurati aluatul intr-o folie alimentara si puneti-l la rece cel putin jumatate de ora.

mini tarte cu ciocolata si fructe

Apoi puneti aluatul intre doua foi de copt si intindeti-l gros de 2-3 cm.Sau,impartiti-l in 8 bucati si formati 8 cercuri cu diametrul de 12-13 cm .Formele mele de mini tarte au 9 cm diametru si cercurile de 12,5 cm au fost perfecte pentru interiorul lor.

Imbracati interiorul cu discul format,apasand delicat sa-si ia forma de tarta.Intepati fundul cu o furculita,acoperiti cu o bucata de hartie de copt iar deasupra puneti fasole,naut sau ce legume uscate aveti la indemana.Aceste lucru este important pentru a impiedica umflarea aluatului la copt.

Coaceti la 180°C, 20 de minute cu fasolea deasupra si inca 5 fara,sa se poata coace crustele complet.Nu exagerati cu coacerea,riscam sa avem cruste foarte tari.

mini tarte cu ciocolata si fructe.jpg1

Dupa ce sunt gata,scoateti-le din forme si lasati-le la racit.

Intre timp puneti smantana pentru frisca intr-un vas pe foc si aduceti-o la punctul de fierbere.Stingeti focul, adaugati ciocolata tocata si amestecati pentru a se omogeniza.Dupa ce s-a racit,turnati-o in cruste,cat de cat egal.

*Daca folositi ciocolata cu lapte puneti 300 g si 200 ml smantana pentru frisca,altfel crema nu se intareste iar daca preferati ciocolata alba,350 g si 150 ml de smantana pentru frisca.

 

mini tarte cu ciocolata si fructe.jpg2

Puneti la frigider pentru a se putea intari crema de ciocolata.Eu m-am grabit si le-am decorat dupa jumatate de ora iar fructele s-au scufundat un pic in crema.Nu e o problema,mai ales daca pofticiosii roiesc ca albinele pe langa tine 😀 .

Asadar decoram dupa imaginatie cu fructele preferate dupa ce s-a intarit crema suficient.Pofta buna !

mini tarte cu ciocolata si fructe

mini tarte cu ciocolata si fructe

mini tarte cu ciocolata si fructe

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *