MOUSSE DE CIOCOLATA VEGAN

15+ 180 min

simplu

3 portii

 

Dupa parerea mea, acest mousse de ciocolata vegan este desertul perfect. Se prepara simplu, rapid, necesita doar cateva ingrediente simple, are foarte putine calorii si nu contine gluten. Asadar, este un dulce nevinovat, cu care va puteti rasfata si cand sunteti la dieta, aveti o alimentatie fara gluten, vegana sau vegetariana ori tineti post.

 

Ingrediente

  • pentru 3 cupe de 150 g
  • 120 g ciocolata amaruie (74 % cacao)
  • 200 ml aquafaba ( lichidul scurs de la o conserva de naut )
  • 2 lingurite de miere
  • 1/2 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare mousse de ciocolata vegan

In primul rand, rupeti ciocolata bucati sau tocati-o si topiti-o pe baie de abur sau la microunde.

Intr-un bol puneti aquafaba si mixati-o pana obtineti o spuma densa, similara albusurilor batute.

Transferati ciocolata intr-un bol incapator, adaugati vanilia si mierea ( sau alt indulcitor la alegere), amestecati pentru omogenizare si apoi incorporati delicat spuma de aquafaba.

Puneti compozitia in 3 cupe si pastrati-le la rece cateva ore sau chiar pesste noapte.Inainte de a le manca, decorati-le cu fructe proaspete sau congelate, nuci, alune, fistic, etc. Pofta buna!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *